Descoperire macabră în SUA. Rămășițele incinerate a cel puțin 30 de persoane, găsite într-o casă închiriată

Descoperire macabră în SUA. Rămășițele incinerate a cel puțin 30 de persoane, găsite într-o casă închiriată

Rămășițele incinerate a cel puțin 30 de persoane au fost găsite într-o locuință în care a stat un fost proprietar al unei case de pompe funebre. Tot acolo a fost ținut corpul unei femei decedate într-un dric, timp de doi ani.

Rămășițele mai multor persoane incinerate, găsite într-o casă din SUA FOTO Shutterstock

Descoperirea macabră a fost făcută pe 6 februarie în timpul unei evacuări ordonate de instanță a unei case închiriate de Miles Harford, proprietarul de 33 de ani al firmei Apollo Funeral and Cremation Services din Littleton, o suburbie a orașului Denver, a anunțat poliția, potrivit Associated Press .

Firma de pompe funebre nu mai funcționa din septembrie 2022.

Domnul Harford, pare să fi avut probleme financiare în afacerea sa. În unele cazuri, el nu a putut să finalizeze incinerările", a explicat comandantul poliției din Denver, Matt Clark.

A dat altă cenușă aparținătorilor

Conform anchetatorilor, se pare că acesta, ocazional, ar fi dat membrilor familiilor cenușa unor alte persoane în loc de cenușa celor dragi lor.

Urnele temporare, niște cutii de plastic de mărimea unei cutii de pantofi, au fost găsite în casă, în timp ce un adjunct al șerifului din Denver supraveghea bunurile lui Harford, a declarat Clark. Unele cutii erau goale, însă altele au fost găsite într-un camion de mutări, parcat afară.

De asemenea într-un dric, anchetatorii au descoperit corpul femeii acoperit cu pături, a spus Clark. Se pare că aceasta a murit în august 2022.

Cenușa recuperată pare să provină de la persoane care au decedat între anii 2012 și 2021, a spus el.

A fost emis mandat de arestare

Autoritățile au intrat în contact cu Harford, iar vineri a fost emis un mandat de arestare pe numele său. Se crede că acesta se află în zona Denver și poliția „lucrează pentru a facilita arestarea sa", a declarat Clark, adăugând că Harford a fost cooperant cu anchetatorii.

O fostă clientă a casei de pompe funebre, Crystallyn Nunez spune că a durat luni de zile pentru a primi înapoi cenușa bunicului și a tatălui ei de la Harford, după ce aceștia au murit în 2021.

La un moment dat, Harford a spus că a avut un accident de mașină în timp ce transporta rămășițele, apoi, mai târziu, a susținut că mama sa a avut un accident în timp ce încerca să le livreze, a spus Nunez. Când familia s-a oferit să vină să le ridice, Harford a evitat, a spus ea.

Ea a primit cenușa bunicului ei după câteva luni și cenușa tatălui ei după aproape un an, dar nu a primit niciodată colierele care conțineau rămășițele lor și pentru care familia plătise, a spus ea. Nunez a spus că familia ei avea deja îndoieli că au primit rămășițele corecte. Descoperirea din casa lui Harford nu a făcut decât să întărească aceste temeri.

Face ca întreaga noastră familie să se întrebe dacă totul a fost sau nu făcut în mod corect", a spus Nunez.

Familia ei a contactat poliția pentru a stabili dacă au rămășițele corecte.

Statul nu face inspecții de rutină la casele funerare

Această descoperire este cea mai recentă dintr-un șir de cazuri îngrozitoare în care sunt implicați operatori de pompe funebre din Colorado, care are una dintre cele mai slabe supravegheri ale industriei funerare din țară.

Statul american nu are inspecții de rutină ale caselor funerare sau condiții de calificare pentru operatori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB