Descoperirea care dă fiori: O tulpină a SARS-CoV-2 care ar fi de 10 ori mai contagioasă, descoperită în Asia

Descoperirea care dă fiori: O tulpină a SARS-CoV-2 care ar fi de 10 ori mai contagioasă, descoperită în Asia

O descoperire a oamenilor de știință dă fiori comunității științifice mondiale: o tulpină de coronavirus de 10 ori mai contagioasă față de cea cunoscută actual a fost descoperită în Asia de Sud-Est, potrivit  Bloomberg.

Potrivit sursei citate, tulpina care a fost botezată DG14G, face virusul de 10 ori mai contagios.

Tulpina a fost descoperită în Malaysia, unde a fost detectat un focar de 45 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Focarul de infecție descoperit în Asia a pornit de la un om întors din India care nu a respectat carantina de 14 zile.

Aceeași tulpină a fost identificată și în Filipine, în cel mai mare oraș din țară, Davao.

Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Tulpina a fost descoperită, de asemenea, în SUA și Europa, Organizația Mondială a Sănătății considerând că există cazuri și în China

Cu toate că oamenii de știință susțin că această tulpină este de 10 ori mai contagioasă, OMS susține că nu există nicio dovadă în acest sens.

„Nu există nicio dovadă că această tulpină este mult mai contagioasă decât altele. Este identificată mai des acum decât era în trecut, ceea ce sugerează că ar putea fi mai puternică decât alte tulpini de Covid-19. Tulpina ar putea fi puțin mai contagioasă, dar încă nu avem suficiente dovezi pentru a evalua acest lucru. Nu există dovezi că este mult mai infecțioasă”, a declarat Benjamin Cowling, șeful departamentului de epidemiologie al Universității din Hong Kong.

Cercetătorul Noor Hisham Abdullah, director al Ministerului Sănătății din Malaysia, contrazice afirmațiile OMS și îndeamnă toată populația să fie extrem de precaută.

Expertul invocă un studiu care susține că această tulpină de SARS-CoV-2 este de 10 ori mai contagioasă, motiv de panică în rândul populației.

Specialiștii se tem că un vaccin ar fi ineficient împotriva acestei tulpine, din cauza faptului că suferă mutații.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...