Descoperirea uimitoare făcută de un turist francez într-un parc din SUA: „O adevărată aventură extraordinară” VIDEO

Descoperirea uimitoare făcută de un turist francez într-un parc din SUA: „O adevărată aventură extraordinară” VIDEO

Un ocol de ultim moment a dus la o „adevărată aventură” pentru un turist francez în Statele Unite, relatează CNN.

Julien Navas, care se afla în vizită în SUA pentru a asista la lansarea rachetei Vulcan Centaur spre Lună de la Cape Canaveral, Florida, s-a deplasat la New Orleans. Pe drum, a aflat despre Crater of Diamonds State Park din Arkansas, potrivit unui comunicat de presă al Arkansas State Parks.

Înainte ca parcul să-i trezească interes, bărbatul a căutat aur și fosile de amoniți.

Pe data de 11 ianuarie, Navas a ajuns în fața parcului, și-a cumpărat biletul și a închiriat un kit pentru vânătoarea de diamante, conform comunicatului de presă.

Julien Navas a găsit un diamant în Crater of Diamonds State Park. Foto Captură video YouTube

Am ajuns în parc în jurul orei nouă și am început să sap", a declarat Navas. „Este o muncă istovitoare, așa că după-amiaza mă uitam în principal cu atenție la suprafața solului pentru a vedea dacă era ceva deosebit".

Din fericire pentru el, la câteva zile înainte de sosirea lui plouase, așa că solul era umed, iar parcul plin de noroi, se arată în comunicat.

„Pe măsură ce plouă, mizeria este îndepărtată și la suprafața solului ies la iveală roci grele, minerale și diamante", a explicat inspectorul adjunct al parcului, Waymon Cox.

„Visul de a găsi un diamant poate deveni realitate!”

Multe dintre cele mai mari diamante ale parcului se găsesc chiar la suprafață, a spus Cox.

În cele din urmă, Navas și-a făcut apariția la Diamond Discovery Center din parc cu descoperirea sa. Acolo, i s-a spus că a găsit un diamant maro de 7,46 carate.

Conform comunicatului, bărbatul a rămas uimit și a mărturisit că tot la ce s-a putut gândi era să-i spună logodnicei sale ce a găsit .

Navas a numit diamantul „Carine Diamond”, după numele logodnicei sale, și are de gând ca piatra să fie împărțită în două diamante, unul pe care să-l ofere viitoarei sale mirese și celălalt pentru fiica sa.

Diamantul Carine este al optulea cel mai mare diamant găsit în Crater of Diamonds din anul 1972, conform comunicatului de presă. În medie, vizitatorii parcului găsesc acolo unul sau două diamante în fiecare zi. Diamantele s-au format cu sute de milioane de ani în urmă.

Geologii au explicat că, în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani, a avut loc o erupție vulcanică, care a făcut ca diamantele să ajungă la suprafață, potrivit site-ului parcului.

Navas a numit parcul un „loc magic, unde visul de a găsi un diamant poate deveni realitate! A fost o adevărată aventură extraordinară". Navas a declarat că speră să se întoarcă în parc împreună cu fiica sa atunci când aceasta va fi mai mare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”