Desertul preferat al Reginei Elisabeta, rapid și ieftin. Cum faci prăjitura de care suverana nu se despărțea

Desertul preferat al Reginei Elisabeta, rapid și ieftin. Cum faci prăjitura de care suverana nu se despărțea

Un desert simplu, fără coacere, se afla printre puținele plăceri ale Reginei Elisabeta. Răposata suverană nu se despărțea nicăieri de această prăjitură delicioasă. În fiecare zi servea o felie subțire din acest tort senzațional.

Totul de biscuiți cu ciocolată, desertul preferat al răposatei Regine Elisabeta FOTO Adevărul

Această rețetă i-a aparținut fostului bucătar regal Darren McGrady. Prepararea este destul de simplu și ai nevoie de doar câteva ingrediente, relatează playtech.ro.

Prăjitura cu biscuiți de ciocolată era servită în fiecare zi de regretata Elisabeta a-II-a. Ea lua o felie mică, alături de nelipsita ceașcă cu ceaiul ei.

Nicăieri nu se despărțea de acest desert delicios. Se pare că își punea bucătarii să aducă acest tort special de ciocolată oriunde călătorea. Nu doar regina îndrăgea acest desert. Tortul a fost extrem de popular în familia regală. La nunta nepotului său, prințul William cu Kate Middleton, prăjitura cu biscuiți pe care Regina Elisabeta o adora a fost tortul mirelui.

Doar patru ingrediente

Doar patru ingrediente de bază alcătuiesc această rețetă fără coacere. Un al cincilea ingredient, un ou crud, se regăsește în rețeta originală, dar puteți, dacă doriți, să folosiți un ou pasteurizat.

Biscuiți englezești cu ceai bogat sunt primul ingredient de bază . Aceștia, făcuți din grâu, nu prea dulci, aduc puțin cu biscuiții graham americani. Celelalte ingrediente necesare pentru prăjitura cu biscuiți pe care Regina Elisabeta o adora sunt: unt, zahăr granulat, ciocolată neagră.

Conform rețetei de bază, ciocolata topită se folosește în umplutură, dar și ca glazură deasupra. Puteți folosi orice ciocolată de bună calitate, fie că este vorba de chipsuri, fie de tablete de ciocolată.

Mod de preparare:

Rupeți sau tăiați biscuiții în bucăți. Bateți untul și zahărul până când devin pufoase, apoi încorporați ciocolata topită. În acest moment, rețeta britanică vă cere să bateți un ou crud, dar puteți omite acest pas.

Încorporați bucățile de biscuiți, astfel încât totul să fie amestecat uniform. Umpleți forma de tort pregătită, acoperiți cu plastic și dați la frigider până când se întărește.

Se răstoarnă tortul pe un grătar. Îndepărtați folia de plastic. Turnați ciocolata topită peste tort și întindeți-o deasupra și pe margini cu o spatulă. Se lasă ciocolata să se întărească la temperatura camerei și se taie în felii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...