Destin: tatăl său a cumpărat acum 21 de ani mănușile lui Duckadam, iar acum debutează în fotbalul mare

Destin: tatăl său a cumpărat acum 21 de ani mănușile lui Duckadam, iar acum debutează în fotbalul mare

Marco Valentir, în vârstă de 16 ani și 8 luni, va debuta duminică la echipa mare a Saint Laurent, formație din Canada.

Marco Valentir și mănușile lui Duckadam FOTO: gsp.ro

În anul 2002, Voicu Valentir a plătit 3.000 de dolari pentru a cumpăra mănușile cu care Helmut Duckadam a apărat cele 4 penalty-uri consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni din 7 mai 1986, câștigată de Steaua în fața FC Barcelona.

Bărbatul din Arad, stabilit în Canada, a gândit atunci că va lăsa mănușile moștenire fie statului român, fie copiilor săi.

image

La câțiba ani distanță, s-a născut fiul său, Marco, atras de fotbal, iar acum este în postura să debuteze la echipa mare a clubului CS Saint Laurent, după ce când a evoluat la juniori a câștigat Cupa pe Quebeck la categoria sa de vârstă.

Echipa evoluează în al treilea eșalon al țării, iar Marco va fi rezervă duminică, când echipa sa va întâlni formația de pe locul secund în campionat, Royal Select Beau Port.

Nu e exclus ca, în funcție și de scor, deși acesta chiar nu mai contează, juniorul chiar să bifeze câteva minute pe gazon, pentru a deveni și cel mai tânăr debutant din toate timpurile al echipei înființate în 1982”, scrie gsp.ro.

Mănușile se întorc în Canada

În aprilie, în urma unui protocol între Muzeul Fotbalului Românesc din București și Voicu Valentir, mănușile purtate de Duckadam la Sevilla au ajuns, după 21 de ani, din nou în România.

Acestea au fost expuse și văzute de mii de microbiști de toate vârstele. Duminică, pe 1 octombrie, în cadrul unei festivități la care Helmut Duckadam va avea o sesiune de autografe pentru fanii români, va fi ultima zi în care vechile sale mănuși vor putea fi văzute la noi, până la ora 19:00. Ulterior, acestea se vor întoarce în Canada, la Montreal, în camera lui Marco Valentir.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat