Destin tragic pentru rugbistul Ștefan Stan. A murit la doar 35 de ani, după ce i-au fost erodate oasele

Destin tragic pentru rugbistul Ștefan Stan. A murit la doar 35 de ani, după ce i-au fost erodate oasele

Rugbistul Ștefan Stan a pierdut lupta cu moartea și s-a stins după mai mulți ani de chin. Fostul internațional român avea doar 35 de ani și de câțiva ani ducea o luptă infernală pentru supraviețuire.

Ștefan Stan, un munte de om care a ajuns să se lupte pentru fiecare clipă a vieții sale

În august 2019, Ștefan a fost victima unui accident rutier în urma căruia, pentru a-i stabiliza coloana vertebrală, medicii au intervenit chirurgical cu două plăci de-a lungul coloanei și cu șase șuruburi în vertebre. După operație, viața lui Ștefan s-a schimbat brusc, transformându-se într-un coșmar greu de imaginat. A rămas cu dureri îngrozitoare, care îl chinuiau zi și noapte.

Două dintre cele șase șuruburi folosite pentru a-i stabiliza coloana vertebrală au provocat o infecție puternică pe coloană și i-au erodat oasele jucătorului de rugby. Familia lui - soția și fetița -, a fost nevoită să își vândă casa în care locuiau, precum și toate bunurile pe care le aveau, pentru a plăti tratamentele lui Ștefan Stan.

Ștefan și familia care i-a fost alături în fiecare clipă. Foto Facebook

Ștefan și familia care i-a fost alături în fiecare clipă. Foto Facebook

După lupte grele ale fostului rugbist și a familiei sale, prietenii săi au anunțat că acesta a pierdut cel mai dificil meci. Ștefan Stan și-a dat ultima suflare la vârsta de 35 de ani. „Nu-mi vine să cred! Dumnezeu să te odihnească în pace, prietenul și colegul nostru, Ștefan Stan. Sincere condoleanțe, familia Olimpia”, au scris prietenii săi pe Facebook. „Din păcate, meciul s-a terminat! Dumnezeu să te odihnească, Ștefan Stan”, „Dumnezeu să te ierte, frate!”, au comentat alți cunoscuți ai fostului rugbist.

De-a lungul carierei, Ștefan Stan a adunat convocări la echipele naționale ale României U14, U18, U19, U20, U21, dar și la prima reprezentativă a „Stejarilor”. El a jucat la Timișoara, după care a plecat pentru câțiva ani în Germania. S-a întors în România pentru a evolua la Olimpia București, Dinamo sau Sportul Studențesc, unde și-a încheiat cariera, în 2018, într-o partidă cu Rugby Club Grivița - exact clubul unde a pus prima dată pe balonul oval, pe când era copil -, în ultima finală a Diviziei A.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”