Destinul tragic al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, care a murit în noaptea de Înviere. Azi ar fi împlinit 47 de ani

Destinul tragic al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, care a murit în noaptea de Înviere. Azi ar fi împlinit 47 de ani

Răzvan Ciobanu ar fi împlinit la 28 ianuarie vârsta de 47 de ani. Din păcate, creatorul de modă a murit la 29 aprilie 2019 într-un tragic accident produs în județul Constanța.

Răzvan Ciobanu, tânărul talentat care a sfârșit tragic

Răzvan Ciobanu s-a născut la 28 ianuarie 1976, la București, și a murit la 29 aprilie 2019. Prima prezentare a avut-o la vârsta de 19 ani. De-a lungul carierei sale a participat la mai multe prezentări de modă internaționale.

În anul 2007, a participat alături de Irina Schrotter și de alți designeri din întreaga lume la expoziția „The Train”, care a avut loc la New York.

Timp de doi ani, Răzvan Ciobanu a locuit în străinătate, unde a colaborat cu branduri cunoscute cum ar fi Lowe, Armand Basi, Westwood şi o divizie Zara. Printre cele mai cunoscute şi apreciate colecţii ale sale se numără „Rochia“, care conţine 70 de rochii de seară, şi „Preciouss“, care gravitează în jurul sexualităţii.

Creatorul de modă a făcut parte din juriul emisiunii „Bravo, ai stil!”, difuzată la Kanal D. În anul 2018 a transmis că se retrage pentru a se dedica total afacerii sale.

Și-a mărturisit orientarea sexuală

Răzvan Ciobanu a declarat public că este homosexual. „N-am vrut să-mi trăiesc viaţa într-un mod nefiresc, ascunzându-mă sau inventând poveşti despre mine. Nu voiam să pun în pericol băieţii cu care am ieşit. Decât să fiu urmărit, să se presupună, să se bârfească“, mărturisea designerul în urmă cu mai mulţi ani.

Designerul a fost de-a lungul timpului implicat în mai multe scandaluri, iar anul trecut a fost audiat de DIICOT Ploieşti, fiind suspectat că ar deţine droguri de risc pentru consum propriu.

În trecut, Răzvan Ciobanu a mărturisit că a încercat cocaină din curiozitate: „Eu n-am ştiut altceva decât munca şi casa. Era normal să erup cumva. Această perioadă a mea a fost la 32 de ani. Suntem tentaţi să încercăm diverse lucruri, dar eu muncind de la 13 ani, nu m-am gândit decât la rochiile mele şi unde voiam să ajung. Până la 30 de ani, n-am băut un pahar de whisky. S-a întâmplat la vârsta nepotrivită. Curiozitatea... tot timpul mă întrebam cum e“.

Răzvan Ciobanu nu considera că are un stil de viaţă extravagant sau exagerat, susţinând că singurele lui slăbiciuni sunt hainele şi pantofii. „Sunt snob, talentat, inteligent“, aşa se caracteriza Răzvan Ciobanu.

Moarte violentă

Răzvan Ciobanu a murit în anul 2019 în urma unui accident rutier petrecut la intrarea în localitatea Săcele, judeţul Constanţa. Medicii legişti au stabilit, după efectuarea necropsiei, că designerul Răzvan Ciobanu a murit din cauza multiplelor traumatisme suferite în urma accidentului.

Moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu a fost violentă. În urma accidentului, el s-a ales cu rupturi de organe, hemoragie internă şi traumatism cranian, spun surse din anchetă. Testele preliminare au arătat că designerul de modă a consumat droguri.

În noaptea de Înviere a anului 2019, Răzvan Ciobanu a plecat din Bucureşti spre Mamaia, unde a participat la Festivalul Sunwaves, din nordul staţiunii. La un moment dat, spun cei care l-au însoţit, Răzvan Ciobanu a dispărut la volanul unui Range Rover, maşina ale cărei chei le avea asupra lui, fiind autoturismul unei cunoștințe din Călărași. Apropiaţii au încercat să-l contacteze, însă fără niciun rezultat.

Bolidul a fost complet distrus

Bolidul a fost complet distrus

A doua zi dimineaţă, un localnic din Săcele a anunţat la 112 că în zonă s-a produs un accident rutier. La faţa locului, au ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi un echipaj SMURD, însă pentru creatorul de modă nu s-a mai putut face nimic.

Din primele cercetări, autovehiculul în care se afla Răzvan Ciobanu a părăsit partea carosabilă, a parcurs o distanţă de aproximativ 700 de metri prin câmp, a traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuşti unde, din cauza denivelărilor de pământ, s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac.

Creatorul de modă a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un localnic la baza unui arbust.

Surse din anchetă au declarat că designerul nu purta centura de siguranţă, aceasta fiind prinsă în spatele scaunului.

În ceea ce priveşte locul unde s-a produs accidentul rutier, intrarea în localitatea Săcele, surse apropiate anchetei au dezvăluit că Răzvan Ciobanu a greşit drumul către Bucureşti.

Dosar clasat

Procurorii constănțeni au clasat dosarul deschis în urma morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu

Procurorul de caz a închis dosarul, constatând că designerul a murit din cauza hemoragiei produse în urma accidentului. „S-a dispus clasarea conform articolului 16, litera f din Codul de Procedură Penală, întrucât s-a constatat că decesul a fost cauzat de accident. În speță a mai fost începută și o urmărire penală privind conducerea sub influența unor substanțe, însă a fost închisă ținând cont că a intervenit decesul”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Necropsia a indicat faptul că decesul creatorului de modă Răzvan Ciobanu a fost unul violent, el suferind în accident o ruptură de aortă cu hemoragie internă, ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală.

„Din concluziile preliminare ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii“, se arată în finalul comunicatului de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”