Detalii despre călătoria lui Joe Biden cu „Rail Force One“ prin Ucraina: „A petrecut 20 de ore în tren și patru ore în Kiev“ FOTO

Detalii despre călătoria lui Joe Biden cu „Rail Force One“ prin Ucraina: „A petrecut 20 de ore în tren și patru ore în Kiev“ FOTO

Alexander Kamyshin, șeful companiei feroviare ucrainene Ukrzaliznytsia, a afirmat că președintele american Joe Biden, care a călătorit cu trenul din Polonia în Ucraina, a petrecut doar patru ore în Kiev, relatează The Guardian.

Președintele american Joe Biden a efectuat o vizită la Kiev. Foto AFP (Arhivă)

Împreună cu alte persoane implicate în operațiunea secretă de aducere a președintelui american Joe Biden la întâlnirea sa cu omologul ucrainean, Kamayshin a urmărit mersul trenului într-un centru de comandă.

Kamyshin nu a oferit prea multe detalii în legătură cu acest eveniment. Însă, în ultimul timp, echipa sa a adus aproape zilnic în Ucraina lideri mondiali, VIP-uri și misiuni diplomatice, ca parte a unui program numit „Diplomația de fier”.

Joe Biden

Joe Biden în tren. Foto AFP

„Securitatea este totul”, a afirmat bărbatul într-un interviu pentru The Guardian. „Nu am avut nicio scurgere de informații. Respectăm încrederea delegațiilor. Nu este o provocare. Este treaba noastră pe care o facem în fiecare zi. Imaginați-vă”, afirmă el zâmbind, „președintele Statelor Unite vine cu trenul într-o țară devastată de război.

Joe Biden în tren spre Kiev

Liderul de la Casa Albă în tren spre Kiev. Foto AFP (Arhivă)

Provocarea este să tratăm delegațiile așa cum se cuvine, pentru că, la fel ca Biden, acestea petrec mai mult timp în tren decât la Kiev . El a petrecut 20 ore în tren și patru ore în Kiev. Toată lumea știe că ucrainenii sunt curajoși. Vrem, de asemenea, să se știe că suntem primitori”, a mai afirmat Kamyshin.

Biden în tren.

Joe Biden în tren spre Kiev.Foto AFP (Arhivă)

Atunci când cancelarul german Olaf Scholz a folosit trenul, gazdele sale ucrainene au pus o vază de iriși în vagon, în semn de apreciere pentru acordul recent al Berlinului de a furniza sistemul de apărare aeriană Iris-T .

Puținele detalii oferite de Kamyshin sunt atent formulate. În pofida faptului că Statele Unite au informat Rusia despre vizită cu câteva ore înainte, este clar că au fost utilizate subterfugii sofisticate pentru a distrage atenția atât în interiorul, cât și în afara Ucrainei, de la persoana care se află în tren, care a fost renovat pentru această ocazie.

Peste 4 milioane de persoane au fost evacuate cu trenul

Vizita liderului de la Casa Albă a evidențiat importanța rețelei feroviare. Cei mai mulți dintre cei care vin în Ucraina, jurnaliști, diplomați și lideri mondiali, vin pe aceeași rută, de regulă cu trenurile de noapte.

Utilizat pentru prima dată de prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Republicii Cehe în luna martie a anului trecut, la câteva săptămâni de la debutul războiului, exemplul lor a fost urmat în scurt timp de premierul britanic de la acea vreme, Boris Johnson , și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și de actorul Sean Penn și de Bono de la U2, care au utilizat trenul pentru a ajunge la Kiev.

La începutul războiului, trenurile au evacuat un număr mare de familii, iar acum sunt un element cheie pentru a menține Ucraina conectată cu lumea, în condițiile în care toate aeroporturile țării sunt închise.

Atacurile aeriene lansate de trupele ruse au lovit stațiile, cea mai cunoscută fiind cea din Kramatorsk. Cu toate acestea, echipa lui Kamyshin a reușit să mențină trenurile în funcțiune, cu întârzieri minime.

Peste 4 milioane de persoane au fost evacuate cu trenul, inclusiv 1 milion de copii, fără decese.

Deși trenurile circulă mai încet decât în perioada de dinainte de război, pentru a permite mecanicilor să răspundă la amenințări, un sistem inteligent a menținut rețeaua în funcțiune chiar și în mijlocul întreruperilor de curent cauzate de atacurile rusești asupra infrastructurii energetice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”