Detalii despre cea mai extinsă rețea de prostituție prin metoda „Loverboy” descoperită de DIICOT

Detalii despre cea mai extinsă rețea de prostituție prin metoda „Loverboy” descoperită de DIICOT

În luna noiembrie la Tribunalul Argeș va începe un proces în care 18 bărbați vor fi judecați după ce au traficat 37 de fete. Cinci dintre proxeneți sunt dați în urmărire internațională de un an și jumătate, iar unul dintre ei a fost arestat recent în Statele Unite

Marius Căldăraru, unul dintre proxeneți, a fost prins în America FOTO Poliția Română

În vara lui 2020, o fată traficată de Ionuț Rocky Căldăraru (proxenetul care conducea o amplă rețea de prostituție împreună cu frații săi Marius și Remus) a avut curaj să depună plângere penală la DIICOT Pitești, povestind cum Rocky a indus-o în eroare prin metoda „Loverboy”, dar a scos-o „la produs” în Pitești, apoi în Germania, Spania și Anglia.

După cum spun anchetatorii, „inculpatul Ionuț Rocky Căldăraru a indus-o în eroare pe tânără, prin evocarea unei relaţii sentimentale de perspectivă, pentru a o determina pe aceasta să se prostitueze în folosul său, iar pe parcursul desfăşurării relaţiei a uzitat de mai multe mijloace de constrângere (exercitate inclusiv prin intermediul altor persoane) pentru a o menţine în stare de dependenţă psihică”.

Frații Căldăraru se ocupau cu traficul de persoane din 2019, dar în primăvara lui 2022, înainte ca procurorii să emită mandatele de arestare preventivă, cei trei frați au fugit peste hotare, fiind dați în urmărire internațională.

După cum au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” surse judiciare, la finalul săptămânii trecute Biroul Naţional Interpol a anunțat Tribunalul Argeș că Marius Alexandru Căldăraru, a prins după un an și jumătate de căutări, de către Departamentul Imigrări din Statele Unite ale Americii.

Acesta va fi extrădat în România până la finele acestei luni, iar în noiembrie începe procesul la Tribunalul Argeș, cu 18 bărbați judecați pentru că au traficat 37 de fete. Cei 18 proxeneți au fost trimiși în judecată la finalul anului trecut de către DIICOT Pitești și sunt din Dâmbovița, iar o parte dintre fetele traficate sunt din Pitești.

Bordelul românesc dintr-un oraș din Anglia

Conform procurorilor DIICOT Pitești, „În perioada 2019-martie 2022, inculpatul Marius Alexandru Căldăraru a recrutat în scopul exploatării sexuale, prin inducerea în eroare, folosind metoda «Loverboy», două tinere, după care le-a transportat pe teritoriul Marii Britanii, unde le-a constrâns să practice prostituția”.

Din datele furnizate de autoritățile judiciare din Marea Britanie rezultă că organele de poliție au identificat un bordel situat în orașul Luton, în care l-au găsit pe Marius Alexandru Căldăraru și alți trei inculpați, precum și două tinere care erau traficate

În urma cercetărilor extinse efectuate de către procurori timp de luni de zile, au fost strânse probe cu privire la existența a trei grupări infracționale între care exista o strânsă legătură, grupări ce acționau în Marea Britanie, în special în orașul Luton și care au traficat nu mai puțin de 37 de fete în perioada 2017-2022, profiturile obținute fiind de peste 100.000 de euro. În afară de Luton, unele tinere erau puse să se prostitueze în Edinburgh, Nottingham, Doncaster și Middlesbrough.

Anchetatorii au mai descoperit că Ionuț Rocky Căldăraru, liderul grupării, închiriase mai multe locuințe în orașul Luton, din Anglia, locuințe în care a găzduit zeci de tinere care au practicat prostituția în favoarea lui sau a subînchiriat aceste imobile unor cunoștințe din mediul infracțional, care la rândul lor au exploatat sexual femei, percepându-le acestora o taxă de 50% din profitul obținut din activitatea infracțională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?