Detalii despre ciudățeniile jafului anului

Detalii despre ciudățeniile jafului anului

Orădenii Sebastian Ivan şi Cosmin Făt, cei doi suspecţi reţinuţi, marţi, în dosarul legat de furtul seifului cu sute de mii de euro din sediul firmei Madrugada, au fost plasaţi sub control judiciar, miercuri, de anchetatori. Un alt suspect din grupul care ar fi dat lovitura, Adrian Cristian Stoicheci, pentru care procurorii au cerut arestarea, a fost de asemenea pus sub control judiciar, dar de judecătoritransmite Bihoreanul.

Orădenii Sebastian Ivan şi Cosmin Făt, ambii cunoscuţi cu antecedente şi condamnări penale, au fost reţinuţi, marţi seara, într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care vizează furtul unei uriaşe sume de bani de la milionarul Sergiu Turcu, patronul companiei Madrugada. 

În decembrie anul trecut, un grup de hoţi mascaţi au intrat, în circumstanţe încă neelucidate complet, în sediul firmei din Palota, de unde au plecat pur şi simplu cu seiful proprietarului companiei, în care Turcu avea cel puţin 200.000 euro, 200.000 lei şi mai multe lingouri de aur.

La finalul audierilor, Ivan şi Făt au fost reţinuţi pentru câte 24 de ore, sub acuzaţia de furt calificat prin violare de sediu profesional. Nu sunt cunoscute motivele pentru care procurorii au decis ca aceştia să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar şi nu au fost duşi în instanţă, pentru obţinerea unor mandate de arestare.

În schimb, procurorii au solicitat Judecătoriei Oradea, miercuri, luarea măsurii arestării preventive pentru un alt suspect din grupul care ar fi dat lovitura, Adrian Cristian Stoicheci. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis, însă, şi plasarea acestuia sub control judiciar, cu mai multe interdicții exprese: să nu părăsească Timișoara, orașul de domiciliu, să nu se apropie de ceilalți suspecți și să nu comunice cu aceștia sub nicio formă, să nu conducă autovehicule sau să poarte arme, și în schimb să fie la dispoziția organelor judiciare ori de câte ori este chemat.

Potrivit aradon.ro, Stoicheci face parte dintr-o gruparea infracţională, formată din indivizi din judeţele Timiş şi Hunedoara, care a fost trimisă în judecată pentru că în perioada martie 2018-martie 2019 a fi spart mai multe seifuri şi locuinţe pe raza localităţilor Chişineu-Criş, Hălmăgel, Baia de Criş (judeţul Alba), Deva şi Crişcior (judeţul Hunedoara) şi pe raza judeţului Timiş, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei. În martie 2018, hoţii au furat cu totul seiful din incinta unei case de schimb valutar din Chişineu-Criş, în care se aflau aproximativ 40.000 de euro, după ce au scos din funcţiune, prin utilizarea unor dispozitive de bruiaj, sistemul de alarmare şi supraveghere.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc