Detalii macabre după moartea modelului Abby Choi: de ce-și dezmembrează victimele ucigasii din Hong Kong

Detalii macabre după moartea modelului Abby Choi: de ce-și dezmembrează victimele ucigasii din Hong Kong

Moartea fotomodelului Abby Choi nu numai că a îngrozit oamenii din Hong Kong, considerată ca fiind una dintre cele mai sigure regiuni din lume, ci a amintit de cazuri asemănătoare, relatează CNN.

Abby Choi a fost găsită dezmembrată. Foto: Instagram

Abby Choi, în vârstă de 28 de ani, a fost dată dispărută, miercuri, 22 februarie, iar rămășițe din corpul ei au fost descoperite vineri, 24 februarie, într-o casă închiriată din districtul Tai Po, locuinţă ce a fost special amenajată pentru ca autorul sau autorii crimei să scape de cadavru.

De asemenea, la fața locului, polițiștii au găsit o mașină de tocat carne, un fierăstrău electric și haine. Fostul soț al vedetei social-media a fost arestat în timp ce încerca să scape. Acesta voia să ajungă pe insula Lantau.

Moartea tinerei Abby Choi a amintit de alte cazuri asemănătoare, când mai multe femei au fost omorâte și apoi dezmembrate.

Crima „Hello Kitty”

În anul 1999, în Hong Kong, Fan Man-yee, de 23 de ani, a fost răpită de membrii unui clan și schingiuită timp de o lună înainte de a fi ucisă și dezmembrată. Craniul ei a fost descoperit cusut în interiorul unei păpuși Hello Kitty, potrivit CNN.

De asemenea, alte patru femei, cea mai tânără având 17 ani, au fost omorâte de un șofer de taxi care a păstrat rămășițe din corpul acestora în borcane înainte de a fi arestat în anul 1982. În anul 2008, o fată de 16 ani a fost strangulată și dezmembrată, iar bucăți din corpul său au fost aruncate în toaletă.

În anul 2013, Glory Chau și Moon Siu au fost omorâți și dezmembrați de fiul lor de 28 de ani, o crimă catalogată de un magistrat ca fiind „malefică” și „absolut hidoasă”.

Crimele au ținut prima pagină a ziarelor, însă, cu toată atenția acordată de mass-media, specialiștii susțin că asemenea cazuri sunt extrem de rare în Hong Kong.

De asemenea, în Hong Kong sunt raportate doar câteva zeci de crime în fiecare an. În anul 2022, Hong Kong a raportat doar 77 de jafuri.

Specialiștii afirmă că persoanele care recurg la acest gest ar face-o fiindcă în Hong Kong nu ar exista spațiu pentru a ascunde un cadavru.

În ultimele cinci decenii au existat circa 12 cazuri de dezmembrare în Hong Kong, a apreciat Roderic Broadhurst, profesor de criminologie la Universitatea Națională Australiană.

Specialistul susține că Hong Kong este încă extrem de sigur, însă natura înfiorătoare a acestor cazuri, mai ales dezmembrarea membrelor, redă realitatea vieții din Hong Kong.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”