Detaliile îngrozitoare ale morţii zecilor de migranţi găsiţi într-un camion din SUA: cadavre stropite cu condimente de friptură ca să acopere mirosul

Detaliile îngrozitoare ale morţii zecilor de migranţi găsiţi într-un camion din SUA: cadavre stropite cu condimente de friptură ca să acopere mirosul

Un ofiţer de poliţie a dezvăluit luni detaliul înfiorător pentru Texas Tribune, la scurt timp după ce c amionul a fost descoperit de un muncitor în partea de sud-vest a oraşului San Antonio. Când autorităţile au ajuns la faţa locului, au descoperit poarta remorcii tractorului uşor deschisă şi un cadavru afară.

Potrivit sursei poliţiei din Tribune, mai multe cadavre au fost găsite de-a lungul şoselei care duce spre locul unde a fost abandonat vehiculul, ceea ce sugerează că unele dintre persoane ar fi încercat să scape de căldura toridă.

Cel puţin trei cadavre au fost găsite împrăştiate pe şosea, cel mai îndepărtat fiind situat la aproximativ 75 de metri de camion, au confirmat surse din cadrul forţelor de ordine pentru New York Times.

Oficialii au mai spus că este posibil ca cei găsiţi de-a lungul drumului să fi murit în interiorul camionului, dar să fi căzut afară atunci când uşile acestuia s-au deschis. Poliţia caută acum cadavre pe câmpurile din apropiere şi încearcă să stabilească dacă cineva a scăpat cu viaţă din remorcă.

În interiorul camionului, primele echipaje de salvare care au ajuns la locul incidentului au găsit „grămezi de cadavre”, multe dintre ele „fierbinţi la atingere”, a declarat şeful pompierilor, Charles Hood.

Iniţial, autorităţile au stabilit un bilanţ de 46 de morţi, dar numărul victimelor, printre care 22 de cetăţeni mexicani, şapte cetăţeni guatemalezi şi doi cetăţeni hondurieni, a urcat la 50 până marţi dimineaţă.

Oficialii au declarat că printre morţi se numără 39 de bărbaţi şi 11 femei. Niciun copil nu se numără printre persoanele decedate.

Migranţii fuseseră stropiţi cu condimente pentru friptură, aparent în încercarea de a le acoperi mirosul în timp ce erau transportaţi, potrivit mns.com.

Alte 16 persoane, 12 adulţi şi patru copii, au fost transportate de urgenţă la spital, acestea fiind grav deshidratate şi având alte afecţiuni legate de căldură, precum insolaţie.

Trei persoane au fost reţinute până în prezent

Şeful poliţiei din San Antonio, William McManus, a declarat că şoferul semiremorcii, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, se află în custodie federală. El a fost reţinut de poliţişti pe un câmp din apropiere, după ce a fugit din zonă pe jos.

Potrivit primelor informaţii, trei persoane au fost arestate în legătură cu acest caz. Nu este clar ce rol au jucat ceilalţi doi suspecţi în acest incident.

Cea mai mortală trecere ilegală de persoane pe teritoriul american din ultimii 19 ani

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a pus decesele pe seama „politicilor mortale de deschidere a frontierelor” şi a „refuzului de a aplica legea” ale preşedintelui Joe Biden, informează Daily Mail .

Biden a calificat aceste decese drept „îngrozitoare şi sfâşietoare” şi a spus că acest lucru subliniază şi mai mult „necesitatea de a urmări industria criminală de contrabandă de miliarde de dolari care profită de migranţi şi care duce la mult prea multe morţi nevinovate”.

Incidentul marchează cea mai mortală trecere ilegală de persoane pe teritoriul american din 2003, când 19 migranţi au murit după ce au călătorit în compartimentul din spate al unui camion cu 18 roţi sufocant în timp ce călătoreau din sudul Texasului spre Houston. Numărul morţilor a crescut la 51 de la 46 marţi.

De asemenea, vine în contextul în care SUA au raportat un număr record de treceri de migranţi, salvări şi decese sub conducerea administraţiei Biden.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”