Detaliu tulburător în ancheta dublei sinucideri de la Lupeni: Fetele nu ar fi fost singure atunci când s-au aruncat în gol

Detaliu tulburător în ancheta dublei sinucideri de la Lupeni: Fetele nu ar fi fost singure atunci când s-au aruncat în gol

Un detaliu tulburător iese la iveală în ancheta dublei sinucideri de la Lupeni. Se pare că în clădirea de pe care s-au aruncat în gol cele două adolescente se mai afla cineva. Misiunea anchetatorilor este una dificilă: vor trebuie să afle dacă există martori la cumplita tragedie.

Ruinele fostei fabrici din Lupeni FOTO Adevărul

Conform Antena 3 , polițiștii ar avea indicii că în seara fatidică, sâmbătă, 9 decembrie 2023, cele două fete nu ar fi fost singure în clădire. În momentul în care au decis să își ia viața, aruncându-se în gol de la 20 de metri, în apropiere ar mai fi existat cineva. Anchetatorii caută acum martori de la care să afle ce s-a întâmplat cu adevărat.

Sâmbătă seara, 9 decembrie 2023, Alexandra și Georgiana, două adolescente cu vârste de 15 ani, din orașul Uricani (Hunedoara), eleve în clasa a noua, au fost găsite fără suflare printre ruinele fostei mari uzine Vâscoza din municipiul Lupeni, învecinat celui mai izolat oraș al Văii Jiului.

Una dintre adolescente și-a sunat mama înainte

Înainte de a recurge la gestul fatal, una dintre fete și-a sunat mama pentru a-i spune că se va sinucide. Femeia a sunat la 112, în încercarea disperată de a le opri, în timp ce tatăl său s-a urcat în mașină pentru a-și găsi fiica.

„O femeie din Uricani a anunțat Poliția cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunța că intenționează să recurgă la un gest sinucigaș, în zona „la ruine”, din Lupeni”, informa Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Părintele uneia dintre fete a ajuns la locul tragediei – ruinele fostei uzine de textile Vâscoza - în același timp cu un pompier. Și-a găsit fata și pe prietena acesteia fără suflare.

„Când au ajuns erau deja căzute amândouă pe un teren accidentat. Au premeditat acest lucru. Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare”, afirma Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani, unde tatăl uneia dintre adolescente este angajat la primărie.

Echipajele medicale au constatat decesul celor două tinere, care s-ar fi aruncat de pe o clădire dezafectată de peste două decenii.

Tragedii în Valea Jiului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a început ancheta cu privire la împrejurările în care au avut loc cele două tragedii.

Unii dintre apropiații victimelor au relatat că adolescentele din Uricani ar fi fost la o petrecere înainte de a muri. Una dintre victime și-ar fi anunțat intențiile sinucigașe și printr-un mesaj, care a ajuns pe o rețea de socializare: „Am plecat mai repede ca anul 2023”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB