Deținutul de la Jilava care nu a mai revenit din permisie a fost prins de polițiști la Iași

Deținutul de la Jilava care nu a mai revenit din permisie a fost prins de polițiști la Iași

Bărbatul care era deținut în Penitenciarul Jilava și nu a mai revenit după gratii miercuri, 21 decembrie, după ce obținuse o permisie, a fost prins de către polițiști, la Iași.

Deținut evadat, prins la Iași. FOTO Europol

Bărbatul a fost prins după două zile, în gara din Iași, de către polițiștii ieșeni, după ce fusese dat în urmărire națională.

„În după-amiaza de 23 decembrie 2022, în jurul orei 15.00, o patrulă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași a depistat în Gara Centrală din municipiul Iași pe un bărbat, de 31 de ani, deținut în Penitenciarul București Jilava, care în perioada 16-21 decembrie 2022 a beneficiat de permisiunea de ieșire din unitate și nu a mai revenit”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Acesta era condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie şi executa pedeapsa în regim deschis. Bărbatul mai avea de executat 6 luni din pedeapsă, iar în perioada 16-21 decembrie avea aprobată o permisiune de ieșire din închisoare.

„Neprezentarea din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform Codului Penal cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Acum va avea timp suficient să se gândească la fapta sa. Felicitări colegilor noștri pentru "cadoul" de Moș Crăciun făcut individului”, scrie Sindicatul Europol, pe pagina de Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!