Dezastru în SUA: Cel puțin 16 morți după ce un balon a luat foc și s-a prăbușit în Texas

Dezastru în SUA: Cel puțin 16 morți după ce un balon a luat foc și s-a prăbușit în Texas

Cel puțin 16 oameni au murit cel mai probabil după ce un balon cu aer cald a luat foc și s-a prăbușit, sâmbătă, pe o pajiște din apropiere orașului Lockhart, din Texas, a declarat șeriful local citat de Reuters.

"Nu pare în acest moment să existe supraviețuitori ai prăbușirii", a declarat șeriful Daniel Law, din comitatul Caldwell. Biroul său a precizat că în prezent se încearcă aflarea identității celor de la bord.

Administrația federală a aviației civile (FAA) a confirmat prăbușirea balonului la 50 km distanță de Austin, în jurul orei locale 07.40 (12.40 GMT), dar nu a oferit informații privind bilanțul victimelor. FAA a precizat însă că numărul celor aflați la bordul balonului cu aer cald era de cel puțin 16.

Biroul național pentru siguranța transporturilor a fost anunțat despre producerea accidentului, a precizat un purtător de cuvânt al FAA.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a prezentat condoleanțe apropiaților și rudelor victimelor.

"Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către victime și familiile lor, precum și către comunitatea din Lockhart", a precizat el într-un comunicat.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...