Dezastru pentru conservatorii britanici. Partidul condus de Liz Truss, devansat puternic, în sondaje, de laburiști

Dezastru pentru conservatorii britanici. Partidul condus de Liz Truss, devansat puternic, în sondaje, de laburiști

Partidul Laburist, de opoziție, din Marea Britanie conduce în opțiunile electoratului, devansând cu mult Partidul Conservator al premierului Liz Truss, care nu a reușit să se redreseze după conferința anuală din această săptămână, a arătat un sondaj publicat sâmbătă, transmite Reuters.

Liz Truss, premierul Marii Britanii și lider al Partidului Conservator Foto EPA EFE

Cercetarea sociologică YouGov, desfășurată joi și vineri pentru ziarul The Times și bazată pe un sondaj efectuat pe 1.737 de adulți britanici, a arătat că sprijinul pentru laburiști este de 52%, în scădere cu două puncte față de un sondaj efectuat de aceeași organizație la sfârșitul lunii septembrie, în timp ce conservatorii au crescut cu doar un punct, la 22%.

Sondajul a fost realizat după ce Truss, vorbind la prima ei conferință de partid de când a devenit lider conservator la începutul lunii septembrie, și-a apărat decizia de a reduce taxele, ceea ce a crescut drastic costul împrumuturilor și a divizat conservatorii.

Truss și ministrul ei de finanțe Kwasi Kwarteng au renunțat ulterior la una dintre cele mai controversate măsuri de eliminare a cotei maxime a impozitului pe venit.

Următoarele alegeri din Marea Britanie vor avea loc în 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...