Dezastrul putea fi mult mai mare / Explozia stației GPL ilegale a dezintegrat grădinița de alături, unde urmau să vină, luni, 100 de copii

Dezastrul putea fi mult mai mare / Explozia stației GPL ilegale a dezintegrat grădinița de alături, unde urmau să vină, luni, 100 de copii

Stația GPL ilegală, deținută de firma unei beizadele PSD, se afla lângă o grădiniță din Crevedia, unde, în timpul anului școlar, se află circa 100 de copii, dezvăluie defapt.ro.

Grădinița a fost complet distrusă în explozia de sâmbătră seara, de la stația GPL.

Stația GPL ilegală, lângă o grădiniță acum dezintegrată

Grădinița era funcțională și pe timpul verii, însă, fiind weekend, în momentul deflagrației nu se afla nimeni în clădire. Autoritățile locale trebuie să găsească acum soluții pentru cei circa 100 de copii.

Exploziile de la stația GPL din Crevedia au produs 59 de victime, dintre care două au murit și 57 au fost rănite, 10 fiind în stare gravă, intubate.

Primarul PSD din Crevedia, Petre Florin, a fost notificat de ISU că stația GPL a unei firme pesediste funcționează ilegal, dar n-a făcut nimic.

„În urma controlui din iulie, urmare a constatării pierderii valabilităţi autorizaţiei, ISU notifică Instituţia Prefectului şi Oficiul Regstrului Comerţului. Mai notifică Consiliul Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Protecţie a Mediului şi Primăria Crevedia”, a arătat, azi, șeful ISU Dâmbovița, Benone Duduc.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a spus edilul-șef din Crevedia.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat