Dezbatere în Marea Britanie: Prăjiturile aduse la birou sunt la fel de nocive ca fumatul pasiv

Dezbatere în Marea Britanie: Prăjiturile aduse la birou sunt la fel de nocive ca fumatul pasiv

Un consilier în domeniul alimentar susține că angajații nu ar trebui să aducă prăjituri la birou. Președintele Agenției britanice pentru Standardele Alimentare, prof. Susan Jebb, a comparat prezența prăjiturilor la birou cu fumatul pasiv, relatează BBC.

FOTO Shutterstock (Arhivă)

Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri la birou, eu nu aș mai mânca prăjituri", a afirmat Jebb.

Intervievată de ziarul Times, Jebb a afirmat că angajații ar trebui să înceteze să mai testeze voința colegilor.

Medicul de familie Helen Wall a afirmat pentru BBC că oamenii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria sănătate.

Wall a afirmat: „Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i așa?"

Susan Jebb a afirmat că mâncatul prăjiturilor este o alegere, însă colegii ar putea să se ajute reciproc prin asigurarea unui „mediu de susținere”.

Ea a explicat că a fi în preajma prăjiturilor la birou este ca și cum ai fi fumător pasiv, care, deși nu este identic, dăunează și altora.

Lou Walker, autoarea unui raport despre aducerea prăjiturilor la birou, a declarat pentru BBC 5 Live că acest lucru a devenit ceva obișnuit și că „nu mai este ceva special".

„Este ceva foarte important în a împărți mâncare cu colegii. Dar acum se întâmplă în fiecare zi și asta înseamnă că nu mai este ceva special", a afirmat ea.

În plus, Walker a afirmat că cercetările sale au arătat că oamenii „nu doresc acest lucru tot timpul”.

La multe locuri de muncă prăjiturile, biscuiții și dulciurile, aduse de colegii care se întorc din concediu sau pentru a sărbători ultimele zile de muncă și zilele de naștere, pot declanșa o adevărată învălmășeală, fiindcă colegii înfometați și dornici de dulciuri încearcă să pună mâna pe aceste bunătăți.

Majoritatea adulților din Marea Britanie sunt supraponderali

Rar se întâmplă ca la un loc de muncă să se găsească un platou cu fructe.

În timp ce lucra într-un birou din sudul Londrei, Mick obișnuia să aducă biscuiți, gogoși și batoane de ciocolată pe care le „ronțăia" toată ziua, pe lângă faptul că le oferea.

Însă Mick a susținut că a fost informat de conducere că dieta sa era „agresivă” pentru colegele sale care încercau să fie atente la sănătate.

În ceea ce privește poziția oficială a Guvernului, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a afirmat că Rishi Sunak consideră că „alegerea personală ar trebui să fie inclusă în abordarea noastră”.

Acesta a adăugat: „Dorim să încurajăm un stil de viață sănătos și luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat NHS 6 miliarde de lire sterline anual.

Cu toate acestea, modalitatea de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăți pentru colegii lor".

Conform site-ului NHS, majoritatea adulților din Anglia sunt supraponderali. Consumul regulat de alimente și băuturi bogate în zahăr crește riscul de obezitate și de carii dentare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?