DEZVĂLUIRE Codrin Ștefănescu încasează 2 milioane de euro din vânzarea unui teren retrocedat printr-o decizie ILEGALĂ!

DEZVĂLUIRE Codrin Ștefănescu încasează 2 milioane de euro din vânzarea unui teren retrocedat printr-o decizie ILEGALĂ!

Codrin Ștefănescu a vândut, la începutul acestui an, către o societate comercială din grupul Oscar Downstream – patronat de magnatul Alin Niculae (47 de ani) – un teren aflat la periferia vestică a Capitalei. Tranzacția a fost făcută pentru suma de 2 milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmează să îi primească în tranșe, până în ianuarie, anul viitor. Deocamdată, a încasat un sfert din această sumă. Deși, în momentul vânzării, terenul era al lui Ștefănescu, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată ar fi trebuit să nu se afle în proprietatea lui, ci în a statului, dezvăluie  RISE Project .

 
Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituție nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic și să ceară, printr-o acțiune suplimentară în instanță, ca terenul lui Ștefănescu să revină în proprietatea comună a cetățenilor.

Din cauza acestui non-combat administrativ, Ștefănescu a ajuns să încaseze astăzi, nestingherit, 2 milioane de euro din vânzarea unui bun care ar trebui să ne aparțină tuturor.

Profitul net pe care secretarul general interimar al PSD îl va obține din întreaga operațiune este de 1,336 milioane de euro.

Mai jos, detaliile manoperei prin care Codrin Ștefănescu a vândut „neant imobiliar”, în ianuarie 2019, urmând să primească 2 milioane de euro, în trei tranșe, până în ianuarie 2020.
Citești această investigație fiindcă îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din instituțiile statului, crima organizată și cum te afectează toate astea, poți dona aici!

Terenul pe care Ștefănescu l-a vândut în ianuarie cu 2 milioane de euro măsoară 4 hectare și face parte dintr-un lot pe care liderul PSD l-a deținut, în indiviziune, împreună cu o anume Corina-Mihaela Mihai (44 de ani).

În ianuarie, anul acesta, Corina-Mihaela Mihai și-a vândut, la rândul ei, cota parte din această proprietate – 1,56 hectare – urmând să încaseze, proporțional, 800.000 de euro.

Parcela înstrăinată de cei doi se găsește într-o zonă industrială, plină de gunoaie și bălării, încadrată de calea ferată București-Giurgiu și de depoul de tramvaie Militari.

E poziționată la marginea-marginilor Capitalei. Un pas mai departe, dincolo de perimetrul ei, începe teritoriul administrativ al comunei Domnești.

Citește investigația integral pe  RISE Project .






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…