Dezvăluire fără precedent care arată, de fapt, cât de penibilă este „măreția” Rusiei

Dezvăluire fără precedent care arată, de fapt, cât de penibilă este „măreția” Rusiei

Nave sub pavilion rusesc au transportat milioane de gloanțe și sute de mii de obuze din Iran către Rusia, potrivit unei surse citate de Sky News . Pentru a nu fi detectată, Moscova a plătit pentru muniție în numerar.

Navă ruseascăFoto: John Worrall / Alamy / Alamy / Profimedia

Iranul a furnizat în secret cantități mari de gloanțe, grenade și obuze Rusiei pentru a le folosi în Ucraina și intenționează să trimită și mai multe, a declarat o sursă pentru Sky News.

Sursa a afirmat că două nave cargo sub pavilion rusesc au plecat dintr-un port iranian în ianuarie cu destinația Rusia prin Marea Caspică, transportând aproximativ 100 de milioane de gloanțe și aproximativ 300.000 de proiectile.

Muniția pentru lansatoare de rachete, mortiere și mitraliere ar fi fost inclusă în transporturi, iar Moscova ar fi plătit pentru muniție în numerar, susține sursa citată.

Sky News nu a putut să verifice în mod independent volumul presupusei asistențe militare, în timp ce un expert a avertizat că suma pare cam mare.

Iranul a furnizat drone Rusiei

Proviziile rusești sunt scăzute după mai bine de un an de război la scară largă al președintelui rus Vladimir Putin, iar Iranul a încercat să refacă stocurile necesare pe linia frontului din Ucraina.

Anterior, Teheranul a fost acuzat de SUA că a furnizat Moscovei sute de drone, care au jucat un rol important în încercările de a distruge infrastructura energetică a Ucrainei.

Oficialii occidentali și ucraineni au avertizat, de asemenea, că Iranul ar putea furniza rachete balistice, dar nu există încă nicio dovadă că acest lucru s-ar fi întâmplat.

Cele două nave de transport care ar fi implicate în transferul de muniție din Iran în Rusia se numesc Musa Jalil și Begey, ambele fiind sub pavilion rusesc.

Traseul celor două nave rusești

Una dintre nave ar fi plecat din Iran în jurul datei de 10 ianuarie, iar cealaltă în jurul datei de 12 ianuarie, susține sursa Sky News.

Cele două cargoboturi au transportat împreună aproximativ 200 de containere maritime pline cu armament, potrivit sursei.

Sursa a declarat că sunt încrezători în evaluarea lor privind cantitatea de muniție care era transportată.

Jurnaliștii de la Sky Nwews au verificat datele și acestea susțin afirmația generală privind mișcarea navelor, deși datele diferă ușor. Cu toate acestea, nu a fost posibil să se verifice în mod independent ce transportau navele.

Sistemul de urmărire a transportului maritim MarineTraffic a plasat cele două nave în portul iranian Amirabad din Marea Caspică la 9 ianuarie. Imaginile din satelit din ziua următoare, obținute de Sky News, arată că cel puțin una dintre nave se află încă în port.

Conform datelor de urmărire maritimă, Musa Jalil a părăsit portul în jurul orei locale 10.00, pe 10 ianuarie, în timp ce Begey a plecat în aceeași zi.

Pe 12 ianuarie, tot conform datelor de urmărire, ambele nave se opresc în largul coastelor Turkmenistanului pentru câteva zile. Motivul pentru acest lucru nu este cunoscut.

Musa Jalil și Begey au traversat apoi Marea Caspică, ajungând în portul rusesc Astrakhan la 27 ianuarie. Au rămas în port timp de câteva zile înainte de a pleca la 3 februarie, conform datelor de urmărire.

Moscova a plătit cash ca să ocolească sancțiunile

Sursa Sky Newsnu a confirmat numele portului din Iran din care au plecat cele două nave și nici portul din Rusia în care au ajuns, dar a confirmat că navele au călătorit spre Rusia prin Marea Caspică.

„Iranul a trimis două nave de marfă în zona de luptă din Ucraina, transportând aproximativ 200 de containere maritime noi care conțineau muniție pentru luptele rusești din Ucraina", a declarat sursa.

Sursa a precizat că presupusa încărcătură cuprinde aproximativ 100 de milioane de gloanțe de diferite dimensiuni - 5,56 mm, 7,62 mm, 9 mm, 12,7 mm și 14,5 mm - care urmau să fie folosite în arme precum pistoale, puști de asalt și mitraliere.

Navele transportau, de asemenea, o serie de alte muniții, a precizat sursa, inclusiv aproximativ 300.000 de proiectile, cum ar fi grenade de 40 mm pentru lansatoare de grenade, rachete antitanc de 107 mm și obuze de mortier de diferite dimensiuni - 60 mm, 81 mm și 120 mm - precum și rachete de artilerie (130 mm, 122 mm și 152 mm) și obuze blindate (115 mm și 125 mm).

În plus, sursa a precizat că la bord se aflau și circa 10.000 de veste antiglonț și căști de protecție.

„Rusia plătește muniția în numerar și astfel ocolește sancțiunile occidentale asupra sa, ignorând sancțiunile impuse Iranului", a adăugat sursa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

4 Asta e Rusia, oameni buni!

5 Așa o fi?