Dezvăluire-ȘOC! Încă o execuție pentru interesul lui Dragnea! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Cum este posibil așa ceva, oameni buni?

Dezvăluire-ȘOC! Încă o execuție pentru interesul lui Dragnea! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Cum este posibil așa ceva, oameni buni?

Risc Seismic

Dezvăluire-ȘOC! Încă o execuție pentru interesul lui Dragnea! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Cum este posibil așa ceva, oameni buni? Agentul Romaniei la CEDO, Catrinel Brumar, numita in 2012 de premierul Ponta, a fost executata de Liviu Dragnea cu mana Vioricai Dancila, dezvăluie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com . Aceasta pozitie, al carei non-combat este de importanta maxima pentru Liviu Dragnea personal, a incaput pe mana avocatului lui Florin Salam, Viorel Mocanu.

Dar nu numai. Dl Mocanu a aparat nume importante ale PSD in lupta cu justitia, intre care Rovana Plumb in Dosarul Belina, Sorin Oprescu. A fost si avocatul firmei care a furnizat barocamera de la Spitalul Floreasca, dar si consilier pe probleme de politica externa al ministrului Sanatatii, anul trecut.

In rest, CV-ul dlui Mocanu nu iese din zona unui avocat de duzina, absolvent al Facultatii de Drept, Stiinte Administrative si Sociologie, din cadrul Universitatii "OVIDIUS" din Constanta, doctorand al Universitatii "VALAHIA" din Targoviste si, ca orice exponent al puterii care lupta cu statul paralel, absolvent al Colegiului National de Aparare.

Adica un profil foarte asemanator cu al dlui Radu Cantar, numit agent la CJUE anul trecut, dintr-un post obscur la Consiliului Concurentei, dar cu sustinerea cuplului Manda-Vasilescu. Si pentru ca dl Cantar sa capete postul, din el a fost mazilit un autentic profesionist cu portofoliu impresionant, magistrat de cariera, Horatiu Radu.

Deci Agentul Romaniei la CEDO se inscrie in modelul capturarii institutiilor statului, doar ca in acest caz nu este vorba doar despre o sinecura, iar miscarea pare sa fi fost premeditata si insotita de inactivarea combatului Romaniei la CEDO. Iar pentru ca opinia publica sa nu afle ce se intampla in cadrul reprezentarii noastre la CEDO, Ministerul de Externe a incalcat legea.

Informatii existau de ceva vreme, pe surse, ca la Institutia agentului guvernamental la CEDO erau probleme. Pornind de la ele si pentru a le verifica, in luna decembrie 2018, ii solicitam dnei Catrinel Brumar, agentul Guvernului Romaniei la CEDO in acel moment, un interviu pe teme legate strict de functionarea institutiei.

Dna Brumar a fost de acord in principiu, dar m-a directionat care Biroul de presa al MAE. Acesta mi-a comunicat ceea ce dna Brumar nu mi-a spus personal si anume ca nu ar fi acceptat decat intrebari si raspunsuri in scris. Pe 7 decembrie, i-am trimis intrebarile.

Intrebari pt Catrinel Brumar:

Dupa ce le-a citit (mi-a confirmat primirea), dna Brumar s-a scufundat in tacere. Dupa o luna, la intrebarea mea daca mai doreste sa raspunda, acelasi birou de presa al MAE promitea raspunsurile in cateva zile, dand vina pentru intarziere pe ...presedintia ConsUE, fara a putea explica ce legatura are dna Brumar cu ConsUE. Sau nu domnia sa urma sa raspunda, ci biroul de presa?

Avand in vedere evolutiile ulterioare si executia dnei Brumar, pare ca fostul agent la CEDO a fost impiedicat sa raspunda pentru a nu dezvalui adevarurile pe care MAE le ascunde.

Lucrurile au devenit destul de clare dupa ce, pe 25 ianuarie 2019, am retrimis intrebarile in baza Legii 544, precizand ca institutia are obligatia legala ca in 10 zile fie sa raspunda, fie sa specifice ca are nevoie de mai mult timp si in ce termen va raspunde.

Biroul de presa si-a asumat insa explicit incalcarea legii si a refuzat in continuare sa raspunda.

Ce era de ascuns?

In primul rand, chestiunea personalului. Din informatiile mele, institutia care ar trebui sa apere statul roman la CEDO este in haos ca urmare a intrarii in vigoare a noilor Legi ale Justitiei care obliga magistratii detasati la MAE sa aleaga intre cariera de magistrat si aceea de functionar.

Desi au castigat un termen de gratie pana in iunie, printr-o prorogare sub pretextul presedintiei ConsUE, mai toti magistratii au plecat din MAE si au ramas in general cei care nu aveau altceva de facut in domeniul juridic, spun sursele mele. Asa ca deficitul este si numeric, si de calificare. Iar MAE nu vrea sa spuna cati au plecat si ce pregatire au cei ramasi.

Poate pentru ca aceasta problema convine de minune actualei puteri, unul dintre cei care se lupta cu statul roman la CEDO fiind Liviu Drangea (in momentul cand am trimis intrebarile, in luna decembrie, dna Kovesi nici macar nu formulase sesizarea la CEDO) . De altfel, una dintre intrebarile mele ramase fara raspuns se refera exact la acest aspect. Faptul ca MAE nu a raspuns ridica suspiciunea ca agentul CEDO pregateste non combatul in cazul Dragnea.

Din informatiile mele, dna Brumar a fost executata in principal pentru ca Liviu Dragnea sa obtina garantia acestui non-combat pentru care fostul agent la CEDO nu prezenta siguranta 100%. Surse din MAE sustin ca dna Brumar primise mai multe semnale in acest sens.

O alta chestiune pe care MAE vrea sa o pastreze cu orice pret secreta se pare este situatia proceselor intentate si cazurilor pierdute de Romania. Pentru ca o statistica pe motive ar arata clar ca procesele intentate/pierdute din cauza erorii sau relei credinte a magistratilor sunt extrem de putine, sub 10%.

Deci toata povestea cu milioanele pe care Romania trebuie sa le plateasca victimelor magistratilor este o mare minciuna pe care MAE vrea sa o conserve. Adevarul deranjant e ca imensa majoritate a proceselor se pierde din cauza legilor proaste si a felului in care institutiile trateaza cetatenii, vezi cazul penitenciarelor.

MAE nu vrea sa dezvaluie nici motivul pentru care a fost pierdut cazul Gutau, transformat in munitie impotriva judecatorului CCR Livia Stanciu. MAE se codeste sa recunoasca faptul ca decizia CEDO sanctioneaza vechiul Cod de Procedura Penala in care ultima cale ordinara de atac, recursul, nu era devolutiva.

Adica, potrivit CPP valabil la condamnarea dlui Gutau, in recurs nu se readministrau probe, nu pentru ca nu a vrut un judecator, ci pentru ca asa spunea codul. Deci decizia in cazul Gutau a sanctionat tocmai aceasta prevedere, intre timp modificata in noul Cod de Procedura Penala.

In mod evident, insa, MAE a gasit cu cale ca adevarul sa nu strice o buna manipulare.

In curand, insa, Externele vor scapa de reprezentarea la CEDO pentru ca ministrul Toader vrea sa preia Institutia Agentului la CEDO la Justitie. Ca sa isi sporeasca utilitatea si in cazul Dragnea vs Romania, dar si in cazul care-l doare personal al dnei Kovesi. 
 

 

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”