Dezvăluire-șoc în cazul Simona Halep. Avocații româncei tergiversează procesul, nu judecătorii!

Dezvăluire-șoc în cazul Simona Halep. Avocații româncei tergiversează procesul, nu judecătorii!

Simona Halep nu a primit încă verdictul în cazul de dopaj, iar toată lumea îi arăta cu degetul pe judecătorii tribunalului. Însă antrenorul Mihai Rusu susține că, de fapt, tergiversarea vine din partea apărătorilor româncei.

Simona Halep e suspendată din circuitul WTA de 7 luni. Foto EPA EFE

În urma unei discuții cu un inspector din Munchen al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), antrenorul Mihai Rusu, care activează în Germania, a dezvăluit motivul întîrzierii deciziei în cazul de dopaj al Simonei Halep.

„După o discuție cu un inspector WADA din Munchen am aflat că presiunea este de partea Simonei Halep, nu invers! Să nu creăm impresia ca judecătorii sunt de vină! Ei răspund la cererile avocaților Simonei Halep”, a declarat Mihai Rusu pentru ProSport.

Apărătorii Simonei nu ar fi găsit dovezi suficiente pentru ca sportiva să fie achitată, și caută în continuare contraargumente: „Procesul Simonei Halep este tergiversat de avocații ei, care caută contraargumente! Judecătorii au probele controlorilor anti-doping, așa că nu ei sunt acuzații. Mingea se află în terenul avocaților”, a adăugat fostul tenismen.

Nu i-a deschis nimeni gura și i-a băgat substanța

Motivul pentru care nu s-a dat decizia în cazul de dopaj al Simonei Halep, deși au trecut șapte luni de când constănțeanca a primit înștiințarea că este suspendată provizoriu, ar fi că „avocații ei cer timp să studieze și să găsească noi contraargumente, pentru că judecătorii au argumentele: au prins-o dopată. Tot ce se întâmplă legat de Simona Halep sunt contracte între WTA, WADA și CIO, deci nimic nu este separat, totul este în sistem!”, a mai dezvăluit Rusu.

Conform specialiștilor, e foarte greu pentru Simona Halep să obțină achitarea, deoarece în cazul ingerării unui supliment nutritiv contaminat, așa cum s-a vehiculat că a pățit românca, lipsa intenției nu poate servi drept scuză: „E poveste de adormit copiii. Niciun inspector WADA nu crede că cineva i-a deschis gura și i-a băgat EPO pe gură!”, susține Mihai Rusu, antrenor care a evadat în RFG în anul 1977.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la un control antidoping la US Open 2022, în luna august. De atunci nu a mai jucat niciun meci oficial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia