Dezvăluire sumbră a ministrului german al Sănătății: Ingredientele active ale medicamentelor care se produc în Europa provin din regiunea chinezească Hubei, epicentrul coronavirusului!

Dezvăluire sumbră a ministrului german al Sănătății: Ingredientele active ale medicamentelor care se produc în Europa provin din regiunea chinezească Hubei, epicentrul coronavirusului!

Dezvăluire sumbră a ministrului german al Sănătății: Ingredientele active ale medicamentelor care se produc în Europa provin din regiunea chinezească Hubei, epicentrul coronavirusului!

Ministrul german al Sanatatii, Jens Spahn, avertizeaza ca epidemia de coronavirus aflata in plina desfasurare ar putea avea drept consecinta o penurie de medicamente in Europa, in contextul in care multe dintre substantele chimice folosite in produsele farmaceutice sunt produse in China.

"Destul de multe dintre ingredientele active ale produselor farmaceutice de aici din Europa provin in special din China, intamplator chiar din provincia Hubei", a spus Spahn inaintea unei reuniuni la Bruxelles cu omologi din Uniunea Europeana pe tema epidemiei de coronavirus.

Incetinirea productiei constatata in mai multe industrii de pe teritoriul Chinei ar putea avea un efect de domino intarziat pentru Europa, a precizat acesta, subliniind ca transportul cu containerele pana pe continent al ingredientelor farmaceutice ar putea dura pana la patru saptamani.

Spahn solicita Comisiei Europene sa analizeze situatia si sa vina cu o propunere de solutionare.

Acesta face apel la o coordonare mai eficienta a procedurilor de screening pentru coronavirus in statele membre ale Uniunii Europene.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...