Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DEZVĂLUIRE/Ilie Năstase, enumerat ca o mare CELEBRITATE RROMA la New Delhi!

Romii sunt Diaspora Indiei. Ministrul Indian de externe l-a menţionat pe Ilie Năstase. Ministrul de externe al Indiei, Sushma Swaraj, a declarat la Conferinţa Internaţională a romilor desfăşurată la New Delhi, că populaţia romă, împrăştiată în toată lumea, provine din nordul Indiei. Romii sunt „copiii Indiei” şi populaţia romă este Diaspora Indiei, au fost concluziile conferinţei, notează presa indiană, citată de BN24.ro.

Sushma Swaraj a enumerat printre celebrităţile provenite din rândul romilor pe Pablo Picasso, pe Charlie Chaplin, Elvis Presley, pe actorii Michael Caine şi Yul Brynner dar şi pe Ilie Năstase.

„Populaţia romă este o naţiune indiană cu toate atributele pentru a fi o entitate naţională specială”, a spus preşedintele Organizaţiei World Roma, Jovan Damjanovic.

„Am dori să fim trataţi ca Diaspora Indiei şi să ne aducem contribuţia la dezvoltarea ţării noastre de origine”, a spus acesta.

Ministrul de externe al Indiei a declarat în discursul ei: „Voi sunteţi copiii Indiei, care au migrat şi au trăit în împrejurări dificile de secole. Cu toate acesteam v-aţi păstrat identitatea indiană. O populaţie puternică de 20 de milioane de oameni răspândită în peste 30 de ţări vorbeşte despre abilitatea voastră unică de adaptare la culturi străine. Noi în India suntem mândri de voi, vă primim cu inima deschisă”.

Conferinţa Internaţională de la New Delhi a stabilit ca limba Romani să fie predată în şcolile indiene ca limbă străină recunoscută şi să se elaboreze un dicţionar Romani-Hindi.

Totodată, vor fi finanţate microafaceri pentru tinerii întreprinzători romi.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

5 Marte, pământ românesc! Norica Nicolai susține că ALDE a obținut 15% la alegeri, dar a fost furată: Oamenii îm…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante