DEZVĂLUIRE/Ilie Năstase, enumerat ca o mare CELEBRITATE RROMA la New Delhi!

DEZVĂLUIRE/Ilie Năstase, enumerat ca o mare CELEBRITATE RROMA la New Delhi!

Romii sunt Diaspora Indiei. Ministrul Indian de externe l-a menţionat pe Ilie Năstase. Ministrul de externe al Indiei, Sushma Swaraj, a declarat la Conferinţa Internaţională a romilor desfăşurată la New Delhi, că populaţia romă, împrăştiată în toată lumea, provine din nordul Indiei. Romii sunt „copiii Indiei” şi populaţia romă este Diaspora Indiei, au fost concluziile conferinţei, notează presa indiană, citată de  BN24.ro .

Sushma Swaraj a enumerat printre celebrităţile provenite din rândul romilor pe Pablo Picasso, pe Charlie Chaplin, Elvis Presley, pe actorii Michael Caine şi Yul Brynner dar şi pe Ilie Năstase.

„Populaţia romă este o naţiune indiană cu toate atributele pentru a fi o entitate naţională specială”, a spus preşedintele Organizaţiei World Roma, Jovan Damjanovic.

„Am dori să fim trataţi ca Diaspora Indiei şi să ne aducem contribuţia la dezvoltarea ţării noastre de origine”, a spus acesta.

Ministrul de externe al Indiei a declarat în discursul ei: „Voi sunteţi copiii Indiei, care au migrat şi au trăit în împrejurări dificile de secole. Cu toate acesteam v-aţi păstrat identitatea indiană. O populaţie puternică de 20 de milioane de oameni răspândită în peste 30 de ţări vorbeşte despre abilitatea voastră unică de adaptare la culturi străine. Noi în India suntem mândri de voi, vă primim cu inima deschisă”.

Conferinţa Internaţională de la New Delhi a stabilit ca limba Romani să fie predată în şcolile indiene ca limbă străină recunoscută şi să se elaboreze un dicţionar Romani-Hindi.

Totodată, vor fi finanţate microafaceri pentru tinerii întreprinzători romi.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”