DEZVĂLUIRE/Ilie Năstase, enumerat ca o mare CELEBRITATE RROMA la New Delhi!

DEZVĂLUIRE/Ilie Năstase, enumerat ca o mare CELEBRITATE RROMA la New Delhi!

Romii sunt Diaspora Indiei. Ministrul Indian de externe l-a menţionat pe Ilie Năstase. Ministrul de externe al Indiei, Sushma Swaraj, a declarat la Conferinţa Internaţională a romilor desfăşurată la New Delhi, că populaţia romă, împrăştiată în toată lumea, provine din nordul Indiei. Romii sunt „copiii Indiei” şi populaţia romă este Diaspora Indiei, au fost concluziile conferinţei, notează presa indiană, citată de  BN24.ro .

Sushma Swaraj a enumerat printre celebrităţile provenite din rândul romilor pe Pablo Picasso, pe Charlie Chaplin, Elvis Presley, pe actorii Michael Caine şi Yul Brynner dar şi pe Ilie Năstase.

„Populaţia romă este o naţiune indiană cu toate atributele pentru a fi o entitate naţională specială”, a spus preşedintele Organizaţiei World Roma, Jovan Damjanovic.

„Am dori să fim trataţi ca Diaspora Indiei şi să ne aducem contribuţia la dezvoltarea ţării noastre de origine”, a spus acesta.

Ministrul de externe al Indiei a declarat în discursul ei: „Voi sunteţi copiii Indiei, care au migrat şi au trăit în împrejurări dificile de secole. Cu toate acesteam v-aţi păstrat identitatea indiană. O populaţie puternică de 20 de milioane de oameni răspândită în peste 30 de ţări vorbeşte despre abilitatea voastră unică de adaptare la culturi străine. Noi în India suntem mândri de voi, vă primim cu inima deschisă”.

Conferinţa Internaţională de la New Delhi a stabilit ca limba Romani să fie predată în şcolile indiene ca limbă străină recunoscută şi să se elaboreze un dicţionar Romani-Hindi.

Totodată, vor fi finanţate microafaceri pentru tinerii întreprinzători romi.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori