Dezvăluiri ale procurorilor despre tragedia de la Crevedia. Sechestru pe zeci de imobile ale firmei ce deține stația GPL

Dezvăluiri ale procurorilor despre tragedia de la Crevedia. Sechestru pe zeci de imobile ale firmei ce deține stația GPL

Procurorii de la Parchetul General cer arestarea preventivă a patronilor firmei ce deținea stația GPL de la Crevedia, unde au fost mai multe explozii în urma cărora 5 persoane au murit și alte 54 au fost rănite.

Patronii firmei ce deține stația GPL sunt reținuți. Foto: Inquam

Procurorii anunță că au cerut arestarea lui Ionuț Doldurea (fiul primarului din Caracal) și a lui Cosmin Stângă, patronii firmei ce deține stația GPL din Crevedia, fiind cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

"În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități", precizează procurorii, într-un comunicat de presă.

Zeci de persoane au fost audiate

Consecinţa a fost, spun procurorii, decesul a 5 persoane, rănirea altor 54, distrucerea totală a 6 case, distrugerea parţială a 77 de locuinţe, precum şi pagube aduse echipajelor de intervenţie (autospeciale, echipamente) sau altor bunuri ale cetăţenilor pe o rază de 1 kilometru.

"În cauză, până în acest moment au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză. Totodată, un număr de 22 persoane au fost audiate în calitate de martori", informează procurorii.

Sechestru pe zeci de imobile

Procurorii anunţă că au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale firmei, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

"Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare", mai spun procurorii.

Cererea de arestare se judecă, la ora transmiterii ştirii, la Judecătoria Sectorului 5.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat