Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE! Mailuri INCENDIARE pe relația NATO/Obama/Rusia! VIDEO

Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE! Mailuri INCENDIARE pe relația NATO/Obama/Rusia! VIDEO

Generalul Philip Breedlove complota împotriva reticenţei lui Obama de a escalada tensiunile cu Rusia! Generalul Philip Breedlove, până de curând comandantul suprem al forţelor NATO în Europa, a plănuit în secret să învingă reticenţa preşedintelui Obama de a escalada tensiunile militare cu Rusia privind războiul din Ucraina în 2014, potrivit unor informaţii obţinute după spargerea contului său de Gmail. 

Obama a rezistat presiunii politice din partea membrilor Congresului şi armatei de a oferi ajutor militar letal Guvernului ucrainean, temându-se că acest lucru ar genera o mai mare vărsare de sânge şi ar justifica incursiunile mai mari în ţară ale preşedintelui Vladimir Putin.

În timpul sesiunilor de informare ale Congresului, Breedlove a contrazis Administraţia Obama privind situaţia din Ucraina, ceea ce a condus la speculaţii cu privire la un conflict dintre general şi Obama. 

Dintr-un schimb de mesaje care a avut loc în anul 2014, se deduce că Breedlove a solicitat întâlniri cu fostul secretar de Stat Colin Powell, pentru a-i cere acestuia din urmă sfaturi despre cum să pună presiune pe Adminstraţia Obama astfel încât aceasta să adopte o postură mai agresivă împotriva Rusiei.

“S-ar putea să mă înşel...însă eu nu văd actuala Administraţie de la Casă Albă <<angajată>> în mod real să colaboreze cu Europa/NATO. Sincer, cred că noi reprezentăm o <<sursă de preocupare>>...adică o ameninţare că am putea atrage naţiunea (n.red. SUA) într-un conflict ... în loc de a reprezenta o oportunitate, în calitatea de aliaţi destul de puternici şi constanţi”, i-a scris Breedlove într-un e-mail lui Powell, care a răspuns că îi acceptă invitaţia de a se întâlni pentru a discuta această chestiune.

“Doresc sfatul dumneavoastră în două aspecte - cum să prezint această oportunitate într-o perioadă în care toate privirile sunt îndreptate permanent asupra reţelei teroriste Stat Islamic şi doi, cum să colaborez personal cu actualul preşedinte al Statelor Unite”, a continuat acesta.

Breedlove a încercat să influenţeze Administraţia Obama prin mai multe canale, trimiţând e-mailuri cadrelor universitare şi unor oficiali militari retraşi din funcţie, inclusiv fostului comandant suprem al NATO Wesley Clark, pentru a cere ajutorul în construirea pledoariei privind suplimentarea asistenţei militare pentru forţele ucrainiene care se confruntau cu separatiştii proruşi.

“Cred că actualul preşedinte al Statelor Unite ne vede ca pe o ameninţare care trebuie minimizată...adică, nu mă implicaţi într-un război????”, a scris Breedlove într-un e-mail către Harlan Ullman, un important membru al Consiliului Atlantic, descriindu-şi încercarea de a-l determina pe Powell să îl ajute să îl influenţeze pe Obama.

“Având în vedere instrucţiunile lui Obama date dumeavoastră de a nu începe un război, ar putea fi dificil să facem această idee acceptată”, a răspuns Ullman câteva luni mai târziu, într-o altă serie de e-mailuri despre eforturile lui Breedlove de a “influenţa, a ademeni, a convinge sau a constrânge Statele Unite să reacţioneze” faţă de Rusia.

Breedlove nu a răspuns solicitării de a comenta aceste aspecte. El a demisionat din funcţia de comandant suprem al forţelor NATO în Europa în luna mai şi s-a retras din funcţie vineri, 1 iulie.

Informaţiile din e-mailurile găsite au fost publicate pe site-ul DC Leaks şi citate de The Intercept.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...