Dezvăluiri despre misiunile ultrasecrete în Rusia ale comandourilor ucrainene de operațiuni speciale: „Sunt în afara manualelor”

Dezvăluiri despre misiunile ultrasecrete în Rusia ale comandourilor ucrainene de operațiuni speciale: „Sunt în afara manualelor”

Comandourile ucrainene de operațiuni speciale desfășoară misiuni ultrasecrete în Rusia, a declarat o sursă militară pentru The Times of London.

Avion în flăcări în Rusia FOTO Arhivă

Ofițerul, identificat doar ca Mikola, a declarat pentru publicația britanică că agenți ucraineni sunt antrenați să efectueze sabotaje, otrăviri, asasinate și diversiuni în spatele liniilor inamice.

Misiunile sunt atât de secrete încât nici măcar superiorii lui Mikola nu au cunoștință despre ele, a spus el. Misiunile ultrasecrete au devenit necesare parțial din cauza diminuării fondurilor care ajung în Ucraina de la UE și SUA, potrivit sursei citate.

„Sunt în afara manualelor”, a dezvăluit ofițerul ucrainean de la baza clasificată a taberei sale de antrenament. „Guvernul este prea lent și birocratic. Trebuie să instruim oamenii rapid și să îi pregătim. Nu există tabere guvernamentale de pregătire pentru genul de operațiuni necesare pentru a lupta în acest război”, a subliniat el.

Mikola a recunoscut superioritatea numerică a rușilor, considerând că, din acest punct de vedere, acest tip de misiuni conferă Ucrainei un avantaj.

„Putem concura doar în ceea ce privește tehnicile chirurgicale. Tehnologia și mentalitatea noastră antreprenorială vor învinge carnea și oțelul rusesc”, s-a declarat el convins.

Mikola a explicat și care sunt condițiile optime pentru o misiune transfrontalieră în Rusia, între care norii joși care acoperă lumina de la lună și stele.

„Se îmbracă în haine civile, au asupra lor acte false, nu au telefoane, folosesc o busolă și o hartă și își numără pașii pentru a se orienta", a explicat el.

Majoritatea misiunilor sunt „prea discrete” pentru a fi detaliate, a adăugat Mikola, „în principal pentru că Kremlinul dorește să păstreze tăcerea în legătură cu umilința din partea comandourilor ucrainene de operațiuni speciale care se plimbă prin zona rurală a Rusiei".

Dar el a recunoscut că „oameni ca el” sunt responsabili pentru atacurile cu drone asupra Kremlinului, în mai 2023.

„Avem, de asemenea, ruși din interiorul Rusiei care ne ajută, oameni care văd cât de lipsit de sens este acest război și urăsc regimul criminal”, a mai dezvăluit el.

Critici la adresa brigăzilor „Spielberg”

Mikola a criticat misiunile trupelor speciale din armata ucraineană, cum ar fi un raid îndrăzneț cu jet ski în Crimeea, numindu-l „o pierdere totală de timp și resurse”.

„Îi numim brigăzi Spielberg pe cei care au efectuat-o. S-au dus, au văzut, au filmat. Ca de obicei, Kirilo [Budanov, șeful spionajului ucrainean- n.red] e mai interesat să trimită oameni să facă filme promoționale decât de operațiuni serioase”, a apreciat el.

Între timp, Kyiv Post a relatat că disidenții anti-Putin care luptă pentru Ucraina în cadrul Legiunii Rusia Liberă au lansat duminică o nouă incursiune pe teritoriul rusesc. Potrivit unor surse din cadrul comunității de informații ucrainene, au avut loc noi lupte în regiunea Belgorod.

„Rusia este incapabilă să controleze securitatea în interiorul granițelor sale. Forțele de securitate ale lui Putin nu pot asigura siguranța cetățenilor lor", a declarat sursa pentru Kyiv Post.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”