Dezvăluiri. Şeful Statului Major al SUA  pregătise o scrisoare de demisie foarte dură adresată lui Trump în contextul protestelor legate de George Floyd

Dezvăluiri. Şeful Statului Major al SUA  pregătise o scrisoare de demisie foarte dură adresată lui Trump în contextul protestelor legate de George Floyd

Pe 1 iunie 2020, generalul Mark Milley l-a însoţit pe Trump în drumul spre biserica Saint John de lângă Casa Albă, unde s-a lăsat fotografiat alături de acesta contrar regulilor ca oficialii militari să nu poarte uniforma militară la evenimente politice. Mai mult, a mers împreună cu anturajul prezidenţial prin Piaţa Lafayette de unde protestatarii abia ce fuseseră risipiţi violent de forţele de ordine.

Fotografiile au stârnit un val de critici din partea deputaţilor şi a unor oficiali militari de rang înalt care au denunţat faptul că armata tradiţional apolitică se lasă atrasă în dispute politice.

Scrisoarea e datată 8 iunie şi a fost dezvăluită în volumul în curs de apariţie "The Divider: Trump in the White House 2017-2021”, semnat de Peter Baker şi Susan Glasser.

„Evenimentele din ultimele două săptămâni m-au făcut să mă uit adânc în interiorul meu, astfel că eu nu mai pot să sprijin într-o manieră fidelă şi nici să pun în aplicare ordinele dumneavoastră în calitatea mea de şef al Statului Major. Convingerea mea e că aţi provocat un rău mare şi ireparabil ţării noastre. Cred că aţi făcut un efort concertat în direcţia politizării armatei SUA”, a scris Milley, potrivit New Yorker.

Generalul american a cerut sfatul mai multor persoane – între care fostul şef al Statului Major, generalul Joseph Dunford, un expert în materie de etică militară, unor membri ai Congresului SUA şi unor foşti oficiali din administraţiile Bush şi Clinton – şi în cele din urmă a decis să nu depună scrisoarea de demisie.

„Pur şi simplu o să mă lupt cu el. Dacă vor dori să mă judece la Curtea Marţială sau să mă închidă, n-au decât. Dar mă voi război din interior”, ar fi spus Milley staff-ului său după ce a scăpat o înjurătură.

Generalul Milley a prezentat ulterior scuze pentru că a luat parte la acea şedinţă foto şi a permis să fie implicat în acel incident, într-un discurs preînregistrat la Universitatea Naţională de Apărare.

„Nu trebuia să mă aflu acolo. Prezenţa mea la acel moment şi în acel mediu a creat percepţia că armata se implică în chestiunile politice interne. În calitate de ofiţer activ a fost o greşeală din care am învăţat şi sper sincer ca toţi să tragem învăţăminte de pe urma ei”, a spus Milley.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina