Dezvăluiri-ȘOC din ancheta privind violențele din 10 august! Jandarmerița a fost salvată de protestatari! Amănunte INCENDIARE despre minciunile nenorocitei de C.Dan!

Dezvăluiri-ȘOC din ancheta privind violențele din 10 august! Jandarmerița a fost salvată de protestatari! Amănunte INCENDIARE despre minciunile nenorocitei de C.Dan!

Dezvăluiri-ȘOC din ancheta privind violențele din 10 august! Jandarmerița a fost salvată de protestatari! Amănunte INCENDIARE despre minciunile nenorocitei de C.Dan!
 
Surse judiciare au contrazis-o pe ministra de interne Carmen Dan care a declarat aseară la Antena 3 că poliţiştii au identificat „69 de persoane duse la Parchet cu probatoriu” în dosarul de la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 în care sunt investigate violenţele împotriva jandarmilor. Carmen Dan a susţinut că nici unul dintre cei 69 de huligani identificaţi nu au fost citaţi la Parchet pentru audieri, dezvăluie  G4Media.ro .

Sursele judiciare consultate de  G4Media nu confirmă cifra de 69. Potrivit surselor G4media, sunt mult mai puţine persoane violente identificate. “Sunt de ordinul zecilor, dar mult mai puţini, nu înţeleg de unde a scos doamna ministru această cifră !?”, a declarat unul dintre anchetatori. El a explicat că, în perioada următoare, Parchetul îi va pune sub acuzare pe unii dintre huliganii identificaţi şi a negat că ar exista probleme în lucrul cu poliţia în acest dosar.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 (PJS1) investighează dosarul violenţelor comise împotriva jandarmilor la mitingul din 10 august după ce 169 de jandarmi au depus plângere penală şi au reclamat exercitarea de acte de violenţă fizică şi morală asupra lor. Într-un comunicat de presă de săptămâna trecută, Parchetul a precizat că “a dispus delegarea efectuării de activităţi către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Grupuri infracţionale violente, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1”.

Ancheta nu este uşoară. Unul dintre anchetatorii din acest dosar consultaţi de G4media a precizat că ancheta nu este chiar atăt de simplă şi trebuie făcută cu judiciozitate. “Nu pot să duc la arestare un ins care a aruncat o sticlă de apă înspre un jandarm, dar nu l-a nimerit! Trebuie să avem o abordare matură şi echilibrată”, a explicat el.

Se confirmă teza că protestatarii au salvat jandarmeriţa. Mai mult, au explicat sursele G4media, au fost audiaţi şi protesatarii care au salvat jandarmeriţa din ghearele huliganilor. Unul dintre ei este Mihail Bumbeş de la Miliţia Spirituală. „Mai e și cel care avea şapcă verde, dacă vă mai amintiţi imaginile, ei bine ăla şi-a luat chiar bătaie în timp ce proteja jandarmeriţa de huligani”, a explicat un alt anchetator.

Ce a declarat Carmen Dan la Antena 3. „Eu în afară de faptul că am pus la dispoziţia parchetului absolut tot, spun următorul lucru. În afară de acest dosar (dosarul violenţelor jandarmilor de la Parchetul militar – n.r.), mai există un dosar important deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 (dosarul violenţelor asupra jandarmilor – n.r.), avem peste 160 de plângeri ale jandarmilor. Sunt foarte interesată ca ministru de interne să-i descoperim pe adevăraţii agresori. Există acest indiciu, că au avut pe cineva în spate. Mie îmi pare că din modul în care s-au manifestat reiese organizare.

Din cele expuse, din tot ce reiese din documente, eu asta am înţeles. A fost clar o încercare de înlăturare a forţelor de ordine din faţa guvernului pentru a se intra în Guvern. Da, eu cred că sunt indicii (că a fost lovitură de stat). Spun doar că tot ce am avut la dispoziţie noi ca urmare a analizelor a fost pus la dispoziţia DIICOT.

Trebuie să vedem cine sunt adevăraţii agresori, cine au provocat. Au auzit ceva discutându-se de dosarul de la… Nu înţeleg de ce nu există interes şi în cealaltă zonă. Noi am făcut tot ce a stat în puterea noastră. Am vizualizat până acum 60 de mii de minute. Avem 69 de persoane duse la parchet cu probatoriu, luăm în calcul sute de persoane care au provocat violenţe, despre care nu se vorbeşte. (….)

Nu ştiu cine i-a adus. Aş dori tare mult să văd tare mult când sunt chemaţi. Să fie investigaţi şi ei, domnule Gâdea. Noi vedem că de fapt lovitura şi interesul este pentru conducerea jandarmeriei. Pentru cei care au provocat violenţe în piaţă din rândul civililor de ce nu există interes? Sunt sute în proces de identificare. Poliţistul face identificare cu delegare de la procurori. Pentru 69 de persoane am depus probatoriu la Parchetul civil, care ar trebui să cheme la audiere şi jandarmii loviţi. Avem peste 160 de jandarmi. Aţi auzit discutându-se ceva despre aceste dosare?”, a declarat ministra de Interne Carmen dan la Antena3.

Ce dosare sunt privind mitingul din 10 august. În afara dosarului violenţelor comise împotriva jandarmilor de la PJS1, mai sunt alte 3 dosare. Cel de la Parchetul militar privind violenţele comise de jandarmi. In acest dosar aproape 800 de protestatari au făcut plângere penală împotriva forţelor de ordine şi conducerea jandarmeriei a fost pusă sub acuzare. Mai sunt dosarul huliganilor care au bătut jandarmeriţa şi i-au furat pistoul de la Parchetul Capitalei şi dosarul “tentativei de lovitură de stat” deschis la DIICOT ca urmare a plângerii Jandarmeriei privind acţiuni contra ordinii constituţionale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...