Dezvăluiri ȘOCANTE din interiorul PSD! „Țara e condusă de Dragnea, Vâlcov și Shhaideh. Restul sunt executanți”

Dezvăluiri ȘOCANTE din interiorul PSD! „Țara e condusă de Dragnea, Vâlcov și Shhaideh. Restul sunt executanți”

Titus Dobre, fostul ministru al Turismului în guvernul Tudose, a dezvăluit modul în care este condus PSD în acest moment. Dobre a vorbit pentru  Info-sud-est.ro și  G4Media.ro despre o ”suprastructură” formată din trei oameni prin mâinile cărora trec spre ”validare” toate inițiativele legislative ale deputaților PSD înainte ca acestea să fie depuse spre dezbatere, verificare și vot. Grupul ”celor trei” ar funcționa asemenea unui filtru fidel lui Liviu Dragnea, iar treaba acestui grup este să spună ce inițiative ”sunt bune” și ce inițiative ”nu sunt bune” pentru partid.

”În primul rând, când am început sesiunea parlamentară din 2018, am observat cu stupoare că noi, în grupul nostru de la PSD, ca să facem o inițiativă legislativă, trebuia ca aceasta să treacă mai întâi printr-un filtru. Și am întrebat care e filtrul? Și mi s-a spus că sunt trei oameni. Atât. Trei oameni pe care nu îi cunoaștem, nu i-am văzut niciodată în grupul nostru parlamentar PSD și care se ocupă cu asta: să spună dacă inițiativele celor 153 de parlamentari din grupul PSD de la Camera Deputaților sunt bune sau nu sunt bune. Dar noi nu știm cine sunt cei trei oameni. Sunt ca o suprastructură care nu are legătură cu Parlamentul, un filtru personal al domnului Dragnea, filtru care, din punctul meu de vedere, nu e legal. Pentru că mă cenzurează pe mine ca parlamentar”.

Dobre a explicat cum trebuie să procedeze un deputat PSD care vrea să depună o inițiativă legislativă:

”Acum se procedează așa: Inițiativa se depune la secretariatul grupului, secretariatul anunță mai departe liderul de grup, iar liderul de grup predă mai departe inițiativa către acești 3 domni sau doamne, nici nu știm ce sunt și ce pregătire au. Lucrul ăsta le-a fost adus la cunoștință colegilor din grupul parlamentar PSD de domnul Dragnea și secretarul general Marian Neacșu, care le-a spus: ”Băieți, de-acum așa se procedează!”. Înțeleg că procedura asta există din 2017, dar eu eram în Guvern și nu am avut contact cu Parlamentul mai deloc. Am observat asta abia la 1 februarie 2018, când am revenit și m-am ocupat doar de Parlament. Sigur, tu poți să depui inițiativa legislativă și fără să treci de filtrul celor trei. Dar nu o să-ți fie votată niciodată inițiativa, dacă nu a fost validată mai întâi de grupul ăsta. N-am nicio bănuială despre cine ar putea fi vorba, nu știu, eu personal nu i-am cunoscut. Sunt oameni din umbră. Dar poate reușiți să aflați voi, presa, mai multe. Să vedem și noi, cine sunt?”.

Frica lui Dragnea de jurnaliști

Cât despre ieșirile repetate ale lui Liviu Dragnea la adresa jurnaliștilor, fostul ministru a spus că lui Dragnea îi este frică de presă și uneori nu își poate controla reacțiile:

”Frică. Frică. Le este frică de presă. Eu, când am fost ministru, am fost oricând la dispoziția jurnaliștilor, chiar dacă de multe ori au fost teme sensibile. Mie nu mi-a fost frică niciodată de jurnaliști. Lor, însă, le este frică de jurnaliști, de-aici și ieșirile deplasate la adresata presei. Pentru că acești domni și doamne cred că doar un singur om poate să aibă o viziune despre România. În rest, nu trebuie să ai idei. Cum cine e omul? Mai întrebați cine?”.

”Țara e condusă de Dragnea, Vâlcov și Shhaideh. Restul sunt executanți”

Titus Dobre a vorbit și despre modul în care se iau deciziile în Guvernul Dăncilă și a explicat astfel și confuziile sau declarațiile contradictorii pe care miniștrii celui de-al treilea guvern PSD le fac uneori – pentru că nu ar avea autonomie în luarea deciziilor sau în momentul în care fac declarații publice, ci ar repeta sau prelua idei furnizate de cei care conduc de facto PSD, Guvernul și grupul parlamentar al partidului – Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Sevil Shhaideh:

”O mână de oameni se joacă cu destinele copiilor noștri: Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Sevil Shhaideh și Viorica Dăncilă, dar dumneaei doar prin prisma faptului că e premier și își asumă deciziile, că în rest, dumneaei doar ascultă ordinele trasate de Liviu Dragnea. Sau ce, credeți că Dăncilă conduce Guvernul României? Iar doamna Olguța Vasilescu face ce îi spune Darius Vâlcov. Atât. Iar doamna Carmen Dan, la fel ca restul, sunt cu ”Săru’ mâna” la domnul Dragnea. E prima linie: Dragnea, Vâlcov, Shhaideh, apoi restul sunt executanți”.

Spre exemplificare, Dobre a vorbit despre cazul ministrului Teodorovici care vrea să schimbe radical Codul Fiscal, pe care tot Teodorovici l-a asumat și promovat în guvernul Ponta:

”Spre exemplu, Teodorovici vrea să schimbe tot Codul Fiscal până la sfârșitul anului. Pe care tot el l-a asumat când era ministru în Guvernul Ponta. Deci nu mai e bun acum ceea ce a promovat el când era ministru în celălalt cabinet? A descoperit acum că nu mai e bun ceea ce tot el a făcut? Dar a descoperit Teodorovici că nu mai e bun Codul Fiscal? Sau asta vrea Darius Vâlcov? Vă spun eu că asta vrea Darius Vâlcov. Și știu ce spun”.

Fostul ministru al Turismului consideră că programul de guvernare nu mai este implementat încă de anul trecut și că, în prezent, a mai vorbi despre programul de guvernare este doar ”o glumă proastă”. Dobre a subliniat și că niciunul dintre cei care au lucrat la programul de guvernare nu mai este ministru, cu excepția lui Mihai Fifor:

”Cât despre mine ca fost membru al Guvernului, am o problemă legată de programul de guvernare. Eu l-am respectat, mai ales că tot ce era scris pe Turism, era scris de mine. Însă, niciunul dintre cei care au scris programul de guvernare nu mai e ministru acum. Cu excepția lui Mihai Fifor, dar el a scris pe Transporturi, nu a scris pe Apărare sau Interne. Eu am lucrat în echipa respectivă care a scris programul de guvernare și îi știu. Nu mai e niciunul ministru. Eu n-am avut de suferit după ce n-am mai fost ministru. Proiectele au avut de suferit, pentru că nu se mai respectă programul de guvernare. Programul de guvernare a ajuns o glumă proastă. S-a încercat implementarea programului de guvernare, dar până în 2017. Acum nu mai e nimic, doar o glumă”.

”Dragnea m-a făcut și pe mine șobolan, în ședință cu colegii, după ce l-am susținut pe Tudose. Șobolan e un cuvânt soft în vocabularul lui. Atâta poate al treilea om în stat”

Referitor la ieșirea necontrolată a lui Liviu Dragnea din 23 mai, atunci când șeful PSD a vorbit despre doi foști premieri pe care i-a numit ”șobolani”, Dobre a povestit că și el a fost numit ”șobolan”, într-o ședință, în fața mai multor colegi parlamentari. Ședința a avut loc imediat după învestirea guvernului Dăncilă și motivul supărării lui Dragnea a fost că Dobre l-a susținut public pe fostul premier Mihai Tudose:

”Domnul Dragnea m-a făcut și pe mine șobolan, puteți să îi întrebați pe toți colegii care erau la masă cu noi, pe Radu Babuș, Nicolae Moga, George Vișan (parlamentari PSD de Constanța, n.red.). A fost imediat după ce s-a votat guvernul Dăncilă, după episodul în care am ieșit public și am vorbit despre susținerea lui Mihai Tudose și nevoia de păstrare a democrației în partid (în meciul Dragnea-Tudose, n.red.). Dar să știți că în vocabularul domnului Dragnea cuvântul ”șobolan” e folosit așa, soft. Atât poate al treilea om în stat”.

Titus Dobre a fost și purtătorul de cuvânt al organizației PSD Constanța și a coordonat echipa de campanie la alegerile locale din 2016 pentru actualul primar al municipiului, Decebal Făgădău. Fostul ministru spune că nu au existat tensiuni și probleme în organizația județeană, ba chiar a subliniat că nu are ce să reproșeze colegilor și conducerii de la Constanța:

„Nu. Eu am plecat din PSD pentru că nu am mai suportat bătaia de joc și modul în care funcționează partidului la București. Începând de la grupul parlamentar și terminând cu Guvernul României. Nu am avut nicio problemă cu organizația PSD de la Constanța. Nici cu conducerea, nici cu ceilalți colegi. Exclus așa ceva. Și vreau să subliniez asta. Nu am nimic să reproșez modului de funcționare a partidului la Constanța. Toate nemulțumirile mele vin de la București, de la domnul Dragnea și gașca lui”, a conchis Titus Dobre, fostul ministru al Turismului în guvernul Tudose.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda