DEZVĂLUIRI/RĂSTURNARE de situație în CAZUL MUSULMANELOR AGRESATE? Amănunte INCENDIARE!

DEZVĂLUIRI/RĂSTURNARE de situație în CAZUL MUSULMANELOR AGRESATE? Amănunte INCENDIARE!

În contextul radicalizării opiniei publice în jurul subiectului ridicării unei moschei la Romexpo, pe terenul cedat de Guvernul României în urma unui acord cu Turcia, de câteva zile este nelipsită din jurnalele de știri povestea unor fete musulmane care ar fi fost bătute în București din cauza că purtau vălul islamic.

În afară de faptul că vălul islamic nu este ceva obișnuit în România, știrea în sine ridică mai multe semne de întrebare, legate de refuzul victimelor de a depune plângere la poliție, de lipsa martorilor la incident, de lipsa unei reacții a Muftiatului României, care este instituția care conduce legal comunitatea musulmană, dar mai ales de identitatea celor care au făcut publică povestea, dezvăluie  BN24.ro .

Organizația Surorile Musulmane, cum a fost semnat comunicatul prin care știrea a fost făcută publică, are sediul la adresa București: Șos. Colentina nr. 373 și un număr de telefon de contact care coincide cu adresa și numărul de contact al Centrului Cultural Islamic Islamul Azi, condus de un personaj arhicunoscut pentru autoritățile care se ocupă cu siguranța națională: Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy. 

Judecând după activitatea sa din ultimii 17 ani, acesta are toate motivele să propage mesaje care să adâncească neîncrederea reciprocă între românii majoritar creștini și musulmanii din România.

De ce? Iată niște posibile răspunsuri:

CINE SUNT RADICALII MUSULMANI DIN ROMANIA

Comunitatea musulmană din România este condusă de Muftiatul Cultului Musulman. Muftiul este ales prin vot și are mandat de câțiva ani. Muftiul actual, Iusuf Murat, a fost contestat imediat după realegerea sa în funcție, în luna martie. Împotriva lui Iusuf Murat, un propovăduitor al islamului tradițional și moderat, a fost depusă o acțiune în instanță de către Ozghin Nurla, contracandidatul său, susținut puternic de șeful asociațiilor musulmane radicale din România, Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy, fondator al fundațiilor Taiba și Islamul azi, două ONG-uri religioase cercetate de DIICOT pentru suspiciuni de legături cu organizații teroriste.

Cine este Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy se arată într-un documentar realizat de site-ul inliniedreapta.ro.: „Islamul Azi” este parte a „Fundației Taiba”, înființată la București, în 1999, de Abu al Ola Nagi al Ghithy, pe atunci student la medicină. „Taiba” este, (conform ziarului Adevarul, 2009) finanțată de Arabia Saudită și a fost cercetată de DIICOT în mai multe rânduri pentru suspiciunea de legături cu organizații teroriste. Adevarul scria, în 2009: „Dr. Abu al-Ula Al-Ghiti, de origine yemenită, a pus bazele Fundaţiei Taiba din România, în 1999, care este finanţată de o bancă din Arabia Saudită. Aceeaşi bancă sponsorizează şi Liga Islamică şi Culturală din România, precum şi Taibah International Aid Agency, din Bosnia.”

De la înființare, „Taiba” și „Islamul Azi” au avut ca scop contestarea autorității Muftiatul Cultului Musulman din România, reprezentat de Muftiul Yusuf Muurat. Muftiatul este singura autoritate recunoscută de statul român ca reprezentându-i pe musulmanii din România. Într-un raport al Ambasadei SUA despre „Presiunile turceşti şi saudite asupra Muftiului din România”, dezvăluit de wikileaks în 2011:

„Muftiul a mai spus că s-a aflat sub „o presiune imensă” din partea „fundaţiilor” saudite. În timpul unei vizite la ambasada saudită, Muftiul a povestit confruntarea pe care a avut-o cu un vice-consul saudit care a contestat faptul că Muftiul a stat „prea calm” după publicarea, în februarie, a desenelor cu Profetul Mahomed în Danemarca şi în altă parte. Potrivit Muftiului, vice-consulul l-a sfătuit că în loc să „fie reţinut” şi să îi spună comunităţii să stea calmă, Muftiul ar fi trebuit să provoace comunitatea musulmană să fie mai activă în protestul împotriva desenelor. Într-o întâlnire separată, ambasadorul saudit i-a spus de asemenea Muftiului că „fundaţiile” saudite [ Taiba, „Islamul Azi” etc n.m.] sunt nemulţumite de activităţile Muftiului şi a întrebat dacă ambasada saudită ar putea să fie mai „aspră” cu el.”

„Fundamentaliştii au foarte mulţi bani şi fac apel la tânăra generaţie. Sunt 50 de imami recunoscuţi oficial în România, dar numărul neoficial este mult mai mare şi aceasta este îngrijorător, a spus el [Ahmet Rifat Okcum, Ambasadorul Turciei în România n.m.].Extremiştii îi cumpără pe imami, unul câte unul. În timp ce Bucureştiul are o singură moschee oficială, alte 17 funcţionează neoficial. Fundamentaliştii au construit orfelinate şi şcoli şi îi „cumpără” pe copii de la părinţii lor, pentru a merge la ele.Muftiul Iusuf Muurat este o persoană bună, dar tânără şi cu mulţi duşmani.”

În aprilie 2011, DIICOT a făcut descinderi la sediile „Taiba”, „Islamul Azi” şi la domiciliile unora dintre membri organizaţiilor pe motiv că „cei în cauză sunt implicaţi în acţiuni cu potenţial de radicalizare şi prozelitism islamic radical, respectiv în susţinerea unor canale de finanţare a acestor activităţi”. Procurorii DIICOT au efectuat atunci 21 de percheziţii la domicilii din Bucureşti, Constanţa, Gorj, Mehedinţi şi Cluj, unde lideri spirituali ai islamului îşi instruiau adepţii în scopul săvârșirii unor atentate teroriste, conform unui articol din România Liberă de la vremea respectivă. Imobilele din Cluj, Bucuresti, Craiova, Constanţa, la care au descins ieri echipele de anchetatori, erau închiriate, iar logistica (bani, computere, cărţi) erau din Pakistan şi Sudan, ca de altfel şi „instructorii”, susţin surse judiciare, scrie România Liberă. „Acţiunea […] nu a fost singulară, iar indiciile sunt de săvârşire a unor infracţiuni care aduc atingere siguranţei naţionale” spun sursele RL. Cei instruiți în vederea unor viitore atentate teroriste erau racolaţi din medii sărace, iar în finanţare ar fi fost implicaţi şi lideri ai „Ligii Islamice şi Culturale” şi ai Fundaţiei „Islamul Azi”, adaugă RL. Potrivit SRI, „Fraţii Musulmani” activează în România sub acoperirea „Ligii Islamice şi Culturale din Romania”, „Fundaţiei Umaniste Al Taiba – Romania”, „Societăţii Umanitare Semiluna” şi „Asociaţiei As Salam” şi are filiale în principalele centre universitare din ţară.

CUM SE FACE PROPAGANDĂ ANTI NATO ÎN BUCUREȘTI ȘI CE FAC AUTORITĂȚILE

În București există o moschee a Muftiatului în zona Eroii Revoluției. Dar mai există și alte 17 așezări musulmane neautorizate, în sediile fundațiilor patronate de Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy sau în locuințe private. Sunt 11 predicatori străini în acest moment care adună musulmanii din Capitală, români și străini, la cuvântările lor. 10 sunt egipteni, apropiați ai organizației Frații Musulmani, și unul este venit din Yemen.

Muftiul României susține că la aceste adunări predicatorii nu vorbesc despre învățăturile Coranului, ci despre cât de nocivă este NATO. Tot Iusuf Murat susține că sunt lecturate materiale care fac propagandă anti occidentală, care sunt traduse și în limba română. Un exemplu este volumul Islamul și Celălalt, care poate fi găsit și pe internet și care vorbește despre asuprirea musulmanilor de către occidentali și de către evrei.

Soluția pentru ca acești imami să nu mai poată aduna cetățeni pentru a le asculta discursurile ar fi ca ONG-urile religioase care funcționează acum după bunul plac să aibă nevoie de autorizarea Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. În acest scop a fost modificată legea cultelor printr-un proiect care se află pentru avizare la Ministerul Justiției, au declarat surse guvernamentale pentru BreakingNews24 în iulie 2015. Proiectul prevede și ca, pe lângă autorizațiile necesare pentru înființarea și funcționarea fundațiilor religioase, să fie nevoie de acordul Guvernului și pentru înființarea lăcașurilor de cult, astfel încât moscheile neautorizate să fie scoase oficial în afara legii.

O altă soluție, pentru care pledează Muftiatul, este construirea unei Moschei în București, devenită deja celebră. Aici ar trebui să fie școliți imamii cultului din România, care în prezent pleacă la studii în străinătate deoarece nu există în țară nicio școală pentru ei. Acest lucru, susține Muftiatul, ar descuraja imamii veniți din țările arabe care vin în România în căutare de adepți, și ar feri și comunitatea musulmană din București, compusă în mare parte din cetățeni proveniți din țări arabe, de contactul cu organizații suspecte.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria