Dezvăluirile din cazul Jeffrey Epstein continuă: Bill Clinton, acuzat că ar fi amenințat jurnaliștii să nu scrie despre „bunul său prieten”

Dezvăluirile din cazul Jeffrey Epstein continuă: Bill Clinton, acuzat că ar fi amenințat jurnaliștii să nu scrie despre „bunul său prieten”

Fostul președinte american Bill Clinton este acuzat că ar fi amenințat o revistă importantă și ar fi cerut să nu se publice articole despre "bunul său prieten" Jeffrey Epstein.

Bill Clinton, acuzat că ar fi pus presiune pe jurnaliști FOTO arhiva Adevărul

Informațiile, citate de Sky News , provin dintr-un email scris de Virginia Giuffre, prima persoană care l-a acuzat public pe Epstein, în 2011.

Giuffre susține că fostul președinte ar fi intrat în birourile revistei Vanity Fair și ar fi cerut să nu se scrie articole despre "bunul său prieten" Epstein. Cu toate acestea, fostul editor al Vanity Fair, Graydon Carter, neagă această afirmație. "Categoric acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat acesta.

Noile dezvăluiri au apărut în contextul publicării documentelor judecătorești care vizează relația lui Ghislaine Maxwell cu Epstein și presupuse victime ale abuzurilor sexuale. În aceleași documente se mai menționează că Bill Clinton "preferă fetele tinere."

În 2019, un purtător de cuvânt al fostului președinte a declarat că acesta nu a vorbit cu Epstein de peste un deceniu și "nu știe nimic despre faptele sale îngrozitoare."

Pe lângă acuzațiile împotriva lui Clinton, documentele dezvăluie și alte acuzații de agresiune sexuală la adresa Prințului Andrew. Grupul de presiune Republic a depus deja o plângere pe numele fratelui Regelui Charles III la Poliția Metropolitană după ce acuzațiile au fost făcute publice.

Graham Smith, directorul executiv al grupului, solicită redeschiderea anchetelor și îi cere monarhului să facă o declarație publică . Prințul Andrew a negat vehement acuzațiile împotriva sa în trecut și în 2022 a încheiat un acord extrajudiciar cu Virginia Giuffre, care susținea că a fost agresată sexual de prinț când avea 17 ani.

Cu toate acestea, acordul nu a implicat nicio recunoaștere a vinovăției. Documentele dezvăluie, de asemenea, mărturia lui Johanna Sjoberg, fost maseur al lui Epstein, care afirmă că Prințul Andrew i-ar fi atins sânul în 2001, în apartamentul lui Epstein din Manhattan.

Documentele judecătorești, eliberate în legătură cu un proces civil din 2015 intentat de Giuffre împotriva lui Maxwell, dezvăluie și numele altor personalități, precum Michael Jackson, Donald Trump, Stephen Hawking, Leonardo DiCaprio și Cameron Diaz.

Alte aproximativ 190 de documente urmează să fie date publicității în scurt timp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat