Dezvăluirile unui ofițer din paza personală a lui Putin. Președintele rus nu are încredere nici în bodyguarzii săi

Dezvăluirile unui ofițer din paza personală a lui Putin. Președintele rus nu are încredere nici în bodyguarzii săi

Un fost ofițer al Serviciului Federal de protecție al Rusiei (FSO) a oferit detalii despre profunda suspiciune a lui Vladimir Putin până și față de propriile servicii de pază.

Putin ține secretă locația sa față de serviciile sale de pază FOTO SHUTTERSTOCK

Președintele rus Vladimir Putin nu are încredere nici măcar în propriul serviciu de protecție, a dezvăluit Vitali Brijati, un fost angajat al FSO, care a demisionat după invazia rusă în Ucraina.

Într-un interviu exclusiv acordat canalului independent de televiziune rus Dozjd, Brijati a oferit detalii în mod special despre sarcina sa de a asigura paza reședinței secrete a lui Putin de lângă localitatea Oliva, în Crimeea ocupată.

Situată la aproximativ 5 kilometri est de orașul turistic Foros, de pe coasta sud-vestică a Crimeei, reședința este o vilă de lux cu piscină; un teren de tenis și o platformă de aterizare pentru elicoptere sunt vizibile pe imagini din satelit.

Brijati a mai dezvăluit că a fost responsabil de paza reședințelor secrete din Crimeea ale vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, respectiv ale șefului Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortnikov, ale căror vile se află în vecinătate.

Potrivit lui Brijati, de multe ori personalul însărcinat cu paza personală a lui Putin nu știa exact unde se află acesta, întâmplându-se uneori să fie anunțat că președintele rus „se odihnește la această reședință” pentru a merge să o păzească, în timp ce, de fapt, putea fi altundeva.

Brijati a exemplificat cum, în timpul vizitelor lui Putin în Crimeea ocupată, sosirea sa era anunțată simultan pe două aeroporturi, Sevastopol și Simferopol, după care Putin să ajungă de fapt cu un alt mijloc de transport, inclusiv pe mare.

„Asta ilustrează măsura în care Putin se teme pentru viața sa”, a subliniat Brijati.

Ofițerul FSO a locuit în Kamceatka înainte de a se muta în Crimeea împreună cu soția sa originară din peninsula ocupată. A făcut parte din garda națională specială antirevoltă OMON, după care a fost angajat în FSO pentru a păzi reședințele lui Putin, Medvedev și Bortnikov de pe coasta sudică a Crimeei.

El a povestit despre faptul că și-a manifestat intenția de a demisiona din funcție după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, dezvăluind faptul că personalului FSO i-a fost interzis să comunice cu rude ucrainene, cetățeni ai Statelor Unite, ai Uniunii Europene sau cu oricine se opunea războiului, sub amenințarea urmăririi penale.

Brijati a susținut că mulți dintre colegii săi de la FSO au anticipat cu nerăbdare ocuparea Ucrainei, sperând la extinderea oportunităților de muncă și la noi posturi, dar că el a încercat să demisioneze.

Tentativele lui Brijati de a-și părăsi locul de muncă au fost primite cu amenințări de a fi trimis pe front.

În cele din urmă, Brijati a reușit să se relocheze în Ecuador unde a obținut permis de ședere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?