DGA: 36 de persoane condamnate în dosarele "Frontiera 2011"; 15 sunt lucrători MAI

DGA: 36 de persoane condamnate în dosarele "Frontiera 2011"; 15 sunt lucrători MAI

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în dosarul Moravița 2, fiind condamnate 36 de persoane (din cele 41 trimise în judecată), dintre care 24 la pedepse cu executare, a informat joi DGA, într-un comunicat transmis AGERPRES. Potrivit sursei citate, dintre persoanele condamnate 15 sunt lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, cea mai mare pedeapsă fiind de 4 ani și 6 luni de închisoare.

În februarie 2011, ofițerii Direcției Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, au efectuat mai multe descinderi în Punctele de Trecere a Frontierei Siret, Albița, Moravița, Naidăș și Foeni pentru probarea unor infracțiuni de corupție și contrabandă, reamintește DGA.

''În cauză au fost întocmite cinci dosare penale în cadrul cărora au fost trimise în judecată în total 277 de persoane, 222 dintre acestea fiind condamnate până în prezent (124 personal MAI). Un singur dosar a rămas în lucru pe rolul instanței de judecată. Astfel, în dosarul Moravița 1, din cele 68 de persoane trimise în judecată (43 lucrători MAI), 65 au fost condamnate prin sentință definitivă, dintre care cinci la pedepse cu executare (4 personal MAI). Ca urmare a anchetei a rezultat că au fost comise 58 de acte de contrabandă, suma percepută cu titlu de mită fiind estimată la peste 82.000 euro pentru înlesnirea traficului de țigări din Serbia, în valoare de 3,3 milioane euro. Inculpații din lotul Moravița 1 au fost obligați să plătească despăgubiri de peste 33 milioane lei plus penalități reprezentând contravaloarea țigărilor introduse ilegal în țară plus taxele și accizele neplătite'', arată DGA.

Totodată, se mai arată în comunicatul DGA, în dosarul Naidăș, din cele 55 de persoane trimise în judecată (36 personal MAI) toate au fost condamnate prin sentință definitivă, dintre care 14 la pedepse cu executare (3 personal MAI).

În dosarul Siret, toate cele 66 persoane trimise în judecată (62 personal MAI) au fost condamnate prin sentință definitivă, 48 la pedepse cu executare, toți fiind lucrători MAI.

În dosarul Albița, ultimul în care procesul penal este în curs de derulare la Curtea de Apel Iași, au fost trimise în judecată 47 de persoane, toate personal MAI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /