DGASPC Satu Mare: Nu se pune problema exploatării prin muncă a copiilor în cazul prezentat de The Sun

DGASPC Satu Mare: Nu se pune problema exploatării prin muncă a copiilor în cazul prezentat de The Sun

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoș, a declarat marți că nu se pune problema exploatării prin muncă a copiilor din Carei prezentați în ziarul The Sun, ba dimpotrivă aceștia frecventează școala și nu au absențe.

Sursa foto: dgaspcsm.ro

"În urma verificărilor preliminare la fața locului, nu se confirmă cele relatate de presa internațională, de ziarul The Sun. Chiar nu se pune problema unei exploatări prin muncă a copiilor, din contră. Din declarațiile mamei reiese că s-au prezentat un jurnalist însoțit de un traducător ca fiind angajați ai firmelor care fac acele jucării și doresc să promoveze aceste jucării în rândul copiilor. Ei au fost cei care au realizat acele poze sub îndrumarea jurnalistului. De asemenea, noi am verificat și dacă acești copii frecventează școala. Acești copii nu au absențe, merg la școală, chiar când ne-am deplasat la fața locului erau la școală. Deci chiar nu se pune problema de a munci 13 ore și de a fi puși de familie. Mama, într-adevăr, este o tânără pensionată pe caz de boală, care, în timpul liber, când copii sunt la școală, confecționează aceste jucării", a declarat Mariana Dragoș pentru AGERPRES.

Ea a spus că DGASPC trebuie să ofere familiei consiliere, deoarece a suferit un "abuz emoțional", imaginea copiilor fiind folosită în presa internațională.

"Chiar nu trebuie să intervenim. Din contră, Protecția Copilului o să lucreze mai departe pentru consilierea acestor copii și a familiei, având în vedere că imaginile lor au fost folosite în presa internațională și sunt supuși indirect la o formă de abuz emoțional. Este neplăcut ce se întâmplă, dar, din punct de vedere al protecției copilului și al respectării drepturilor, chiar nu se confirmă exploatarea prin muncă", a mai spus Mariana Dragoș.

The Sun a publicat un reportaj în care prezintă situația unei familii din Carei care și-ar pune copiii la muncă până la 12 ore pe zi la asamblarea unor ouă de jucărie, produse în schimbul cărora primesc sume modice.

AGERPRES /(A — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Citiți și:

Familii sărace din România, tratate ca "sclavi", asamblează jucăriile pentru ouăle Kinder (presă britanică)

Satu Mare: Anchetă a Protecției Copilului în cazul reportajului prezentat în The Sun


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina