DGASPC Timiş, despre fraţii carbonizaţi: Familia era monitorizată din 2019; nu s-au observat indicii de neglijare

DGASPC Timiş, despre fraţii carbonizaţi: Familia era monitorizată din 2019; nu s-au observat indicii de neglijare

Părinţii celor patru fraţi minori care au murit carbonizaţi într-un incendiu, miercuri seara, într-o locuinţă din Timişoara, erau monitorizaţi din luna mai 2019, după ce s-au primit informaţii că aceştia şi-ar neglija copii, dar rapoartele din teren arătau că "totul este în regulă", a declarat, joi, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş, Monica Truşcă.

În momentul producerii incidentului, copiii, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 6 ani, erau supravegheaţi doar de fratele cel mai mare, în vârstă de 14 ani.

"Am fost sesizaţi cu privire la un posibil caz de neglijare a copiilor din partea mamei. Nu s-au observat indicii de neglijare. La momentul vizitei (asistenţilor sociali n.r.), copiii erau bine îmbrăcaţi, hrăniţi şi îngrijiţi", a afirmat Monica Truşcă.

Ea a menţionat că după vizita din luna mai la familia respectivă, cazul a fost preluat spre monitorizare de către cei de la Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Timişoara, toate rapoartele indicând faptul că nu se impune preluarea copiilor în sistemul de protecţie socială.

Truşcă a precizat că, în luna decembrie 2019, cazul a revenit în atenţia DGASPC Timiş: "Şi de această dată, când o echipă s-a deplasat la domiciliu, mama se afla împreună cu minorii, în condiţii în regulă de locuit", cazul fiind retransmis spre monitorizare către Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Timişoara, care a continuat să spună că "totul este în regulă".

În urma unei analize, autorităţile vor decide dacă băiatul de 14 ani al familiei va fi sau nu va fi inclus în programul de protecţie socială.

De asemenea, IPJ Timiş face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi distrugere. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Alexandra Stan, din nou aproape goală