DGASPC Timiş, despre fraţii carbonizaţi: Familia era monitorizată din 2019; nu s-au observat indicii de neglijare

DGASPC Timiş, despre fraţii carbonizaţi: Familia era monitorizată din 2019; nu s-au observat indicii de neglijare

Părinţii celor patru fraţi minori care au murit carbonizaţi într-un incendiu, miercuri seara, într-o locuinţă din Timişoara, erau monitorizaţi din luna mai 2019, după ce s-au primit informaţii că aceştia şi-ar neglija copii, dar rapoartele din teren arătau că "totul este în regulă", a declarat, joi, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş, Monica Truşcă.

În momentul producerii incidentului, copiii, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 6 ani, erau supravegheaţi doar de fratele cel mai mare, în vârstă de 14 ani.

"Am fost sesizaţi cu privire la un posibil caz de neglijare a copiilor din partea mamei. Nu s-au observat indicii de neglijare. La momentul vizitei (asistenţilor sociali n.r.), copiii erau bine îmbrăcaţi, hrăniţi şi îngrijiţi", a afirmat Monica Truşcă.

Ea a menţionat că după vizita din luna mai la familia respectivă, cazul a fost preluat spre monitorizare de către cei de la Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Timişoara, toate rapoartele indicând faptul că nu se impune preluarea copiilor în sistemul de protecţie socială.

Truşcă a precizat că, în luna decembrie 2019, cazul a revenit în atenţia DGASPC Timiş: "Şi de această dată, când o echipă s-a deplasat la domiciliu, mama se afla împreună cu minorii, în condiţii în regulă de locuit", cazul fiind retransmis spre monitorizare către Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Timişoara, care a continuat să spună că "totul este în regulă".

În urma unei analize, autorităţile vor decide dacă băiatul de 14 ani al familiei va fi sau nu va fi inclus în programul de protecţie socială.

De asemenea, IPJ Timiş face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi distrugere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro