DGJMB: 30 de suporteri polonezi au încercat joi seara să intre pe Arena Națională; au fost opriți de jandarmi

DGJMB: 30 de suporteri polonezi au încercat joi seara să intre pe Arena Națională; au fost opriți de jandarmi

Aproximativ 30 de suporteri polonezi au încercat să intre pe stadionul Arena Națională, joi seară, la antrenamentul oficial dinaintea meciului România - Polonia, însă au fost opriți de jandarmi, potrivit directorului general al DGJMB, Sebastian Cucoș.

"Aseară (n.r. — joi), la antrenamentul oficial, s-au prezentat 30 de suporteri polonezi, cu un autocar, încercând să pătrundă în Arenă. La solicitarea agenților de pază și a reprezentanților jandarmeriei de la Arenă, au făcut cale întoarsă, nefiind provocări, au înțeles despre ce e vorba", a declarat vineri, într-o conferință de presă, Sebastian Cucoș.

El a precizat că, la momentul actual, peste 1.500 de jandarmi sunt în teren pentru a asigura ordinea înaintea meciului, fără a lua în calcul măsurile dispuse la nivel național.

Joi, reprezentanții DGJMB anunțau că, ''în dispozitivul de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaționare cu suporterii echipei oaspete".

Potrivit acestora, jandarmii români vor fi sprijiniți de șase ofițeri de poliție polonezi specializați în gestionarea competițiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul și transmiterea principalelor mesaje ale autorităților române.

"De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialiști din cadrul serviciului de prevenire al Jandarmeriei Capitalei vor împărți suporterilor polonezi flyere în limba engleză și poloneză cu principalele recomandări din legislația națională referitoare la desfășurarea competițiilor sportive", menționa DGJMB.

Naționala de fotbal a României întâlnește vineri, pe Arena Națională din București, la ora 21,45, echipa Poloniei , adversara sa din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...