Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DGPI: Protocolul DIPI - Parchetul General, denunţat de ambele părţi şi declasificat, în mai 2018

Protocolul de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă a fost denunţat de ambele părţi şi declasificat, în condiţiile legii, în luna mai a acestui an, informează Direcţia Generală de Protecţie Internă, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

"Declasificarea şi denunţarea Protocolului de cooperare au fost fundamentate de analiza instituţională care a evidenţiat că activitatea fostului Departament de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), unitate desfiinţată, de a asigura organelor de urmărire penală suportul de specialitate s-a realizat în condiţiile Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Codului de procedură penală, până la publicarea Deciziei CCR nr. 51/16.02.2016", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că atribuţiile şi competenţele Direcţiei Generale de Protecţiei Internă (DGPI), în calitatea sa de structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, sunt clar şi transparent prevăzute în cadrul legal de organizare şi funcţionare - OUG nr. 76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea DGPI a MAI, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 194/2017.

DGPI reiterează întreaga deschidere pentru o corectă informare publică, respectând dreptul cetăţenilor de a avea acces la informaţiile de interes public şi de a beneficia de transparenţă instituţională - în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Vineri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că protocolul încheiat între DIPI şi Parchetul General a fost denunţat, nefiind unul pe care MAI să îl susţină în continuare.

"O să solicit Direcţiei Generale de Protecţie Internă să iasă şi să comunice pe acest subiect. Eu vă spun doar atât: a fost denunţat, el nu este clasificat şi acordul de renunţare e bilateral", a afirmat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că protocolul era încheiat de mai mulţi ani.

"Pentru că am solicitat la momentul respectiv să fie denunţat - era un protocol încheiat de mai mulţi ani - şi Parchetul General şi-a dat acordul, este evident că din punctul nostru de vedere nu era un protocol pe care să îl susţinem în continuare", a adăugat demnitarul. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă