DGPMB: 67 de dosare penale pentru grădinițe neautorizate

DGPMB: 67 de dosare penale pentru grădinițe neautorizate

Polițiștii au efectuat o amplă acțiune de verificare a grădinițelor cu privire la îndeplinirea condițiilor legale de funcționare, care a vizat 637 de grădinițe, asociații și fundații, fiind constatate nereguli la 67 de unități de învățământ preșcolar.

"Această acțiune reprezintă o extindere a activităților desfășurate în cadrul planului de prevenire și combatere a faptelor de natură penală în interiorul și în zona adiacentă unităților de învățământ, plan extins la nivelul municipiului București și asupra unităților private cu program educațional dedicat ciclului preșcolar", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis vineri AGERPRES.

În urma controalelor efectuate au fost constatate nereguli la 67 de grădinițe din mediul privat, care au condus la întocmirea a 67 de dosare penale pentru "exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale", faptă prevăzută și pedepsită de art. 348 din Codul penal.

Cele 67 de unități cu profil educațional nu dețin autorizări de funcționare emise de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, precizează sursa citată.

În aceste cauze, cercetările sunt continuate de unitățile de poliție pe raza cărora sunt situate grădinițele, sub coordonarea parchetelor de pe lângă judecătoriile de sector.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

2 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!