DGPMB: 8 percheziţii în Capitală şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - peste 1.000.000 de lei

DGPMB: 8 percheziţii în Capitală şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - peste 1.000.000 de lei

Şase persoane au fost audiate de poliţiştii Capitalei în urma a opt percheziţii în Capitală şi judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat de peste un milion de euro.

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 2, în perioada 2012 - 2015, şase persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 54 de ani, ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional, cu scopul de a diminua taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, AGERPRES.

Bănuiţii ar fi evidenţiat în documentele contabile şi în declaraţiile legale achiziţii ce nu au la bază operaţiuni reale de la mai multe societăţi furnizoare, valoarea acestora fiind de peste 4.500.000 lei, iar prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de 1.030.771 lei.

"În cursul zilei de ieri au fost puse în executare opt mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ilfov şi şase mandate de aducere. Persoanele implicate, o femeie de 44 de ani şi cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 54 de ani, au fost conduse la sediul subunităţii pentru audieri", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”