DGPMB: Bărbat reţinut pentru că oferea spre vânzare teste PCR negative, fără efectuarea acestora

DGPMB: Bărbat reţinut pentru că oferea spre vânzare teste PCR negative, fără efectuarea acestora

Un bărbat a fost reţinut pentru fals material în înscrisuri oficiale, după ce ar fi postat mai multe anunţuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, oferea rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecţia virusului SARS-COV2.

Miercuri, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, în perioada februarie - aprilie 2021, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificat un bărbat, fiind reţinută în sarcina acestuia săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie - până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunţuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menţionate datele cumpărătorului şi rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.



"În vederea întregirii probatoriului, la data de 21 aprilie a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile şi carduri bancare", arată sursa citată.

Totodată, bărbatul a fost depistat şi condus pentru audieri la sediul subunităţii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, cu cel în cauză în stare de reţinere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa