DGPMB: Două persoane reținute după un scandal în care fostul ginere al lui Nicolae Ceaușescu a fost bătut

DGPMB: Două persoane reținute după un scandal în care fostul ginere al lui Nicolae Ceaușescu a fost bătut

Polițiștii au reținut două persoane, practicante de kickboxing, MMA și kempo, suspectate că l-au bătut pe fostul ginere al lui Nicolae Ceaușescu - Ioan Mircea Oprean, în timp ce se afla incinta UPB - Facultatea de Transporturi.

Ion Paul Sandu a fost reținut pentru lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, iar Viorel Alexandru Chivu pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la lovire sau alte violențe.

"În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și trei mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea liniștii publice", informează un comunicat al DGPMB transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 18 mai, în jurul orelor 20,30, în timp ce se afla în incinta UPB — Facultatea de Transporturi Mircea Oprean a fost lovit cu pumnii și picioarele de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc, acesta amenințându-l totodată cu un cuțit, în timp ce se afla în parcarea amenajată din spatele facultății. De asemenea, persoana vătămată a declarat că în momentul în care a încercat să se refugieze în autoturismul personal a constatat că unul dintre cauciucurile autoturismului a fost tăiat.

Oprean a declarat că îl bănuiește pe Viorel Chivu de o implicare în acest conflict pe fondul unor neînțelegeri mai vechi care au apărut între ei.

Potrivit polițiștilor, acțiunile violente ale celor doi împotriva lui Mircea Oprean au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituții publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât și de studenți.

"Mai mult, violențele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, neliniște și nesiguranță", se arată în comunicat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?