DGPMB: Opt persoane reținute într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei

Opt persoane au fost reținute în urma unor percheziții efectuate în București și în trei județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei, suspecții urmând să fie prezentați marți în fața magistraților pentru stabilirea măsurilor preventive.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), dosarul vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul comerțului cu materiale textile.

"Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, din 2013 până în prezent, reprezentanții a cinci societăți comerciale au înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor competente achiziții fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Activitatea infracțională consta în producția/importul de produse textile la prețuri subevaluate, produse care ulterior erau valorificate la prețul pieței în complexuri comerciale atât în București, cât și în alte județe din țară", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, sumele aferente tranzacțiilor nereale au fost transferate în conturile a șapte societăți comerciale de tip "fantomă", fiind ulterior retrase în numerar și restituite reprezentanților firmelor care alimentau conturile.

Polițiștii au efectuat, luni, 33 de percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Călărași și Ialomița, la domiciliile persoanelor implicate și în spații de producție, puncte de lucru și sedii sociale ale societăților vizate. În urma descinderilor au fost ridicate mai multe înscrisuri contabile și extracontabile, acte de proprietate și carduri bancare.

"De asemenea, a fost indisponibilizată suma de 23.000 de lei și fond de marfă în valoare de peste 350.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asigurătorii asupra fabricii de confecții și asupra a șase imobile, până la acoperirea în totalitate a prejudiciului cauzat bugetului de stat, estimat la 11.500.000 de lei", se mai menționează în comunicatul DGPMB.

După finalizarea perchezițiilor, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 5 au fost conduse 18 persoane, în urma audierilor fiind emise opt ordonanțe de reținere.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video