DGPMB: Percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor

DGPMB: Percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor

Polițiștii efectuează joi 30 de percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor, cu un prejudiciu de 2 milioane de lei.

La descinderi participă peste 80 de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, anchetatorii efectuează 30 de percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Constanța, Buzău și Olt, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 2.

"Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe și impozite. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”