Diana Păun: Iodul administrat neconform poate să aibă reacţii adverse la anumite categorii de pacienţi

Diana Păun: Iodul administrat neconform poate să aibă reacţii adverse la anumite categorii de pacienţi

Iodul administrat neconform poate avea reacţii adverse la anumite categorii de pacienţi, a declarat consilierul prezidenţial Diana Păun, marţi, în cadrul videoconferinţei "Sănătate şi Farma".

"Îndemn populaţia să asculte sfaturile specialiştilor şi informaţiile publice comunicate de Ministerul Sănătăţii. Pentru că, în calitate de endocrinolog, trebuie să vă spun că iodul administrat neconform poate să aibă reacţii adverse la anumite categorii de pacienţi. Până la urmă, este o medicaţie care trebuie clar indicată în anumite contexte. Nu recomand a lua după ureche iodura de potasiu, pentru că acest lucru poate să aibă reacţii adverse la anumite categorii de populaţie", a subliniat Păun.

Consilierul prezidenţial a recomandat populaţiei să asculte sfaturile specialiştilor.

"De aceea, întăresc recomandarea de a asculta sfaturile specialiştilor şi comunicările oficiale ale Ministerului Sănătăţii, care a fost destul de clar din această perspectivă. Nu sunt motive majore de îngrijorare. Haideţi să nu creăm panică atunci când nu este cazul şi să facem lucrurile într-un mod organizat. Vreau să liniştesc populaţia. Pacienţii care au trecut măcar o dată pe la endocrinolog cunosc aceste detalii şi mă bazez pe faptul că educaţia şi conştientizarea acestor informaţii vor avea efectul scontat", a spus medicul Diana Păun. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă