Dictatorul Coreei de Nord le-a ordonart agricultorilor să crească producţia de mâncare

Dictatorul Coreei de Nord le-a ordonart agricultorilor să crească producţia de mâncare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a ordonat agricultorilor să crească producţia de hrană, a relatat joi media de stat, pe fondul crizei alimentare cu care se confruntă ţara.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un

Potrivit agenţiei de presă de stat KCNA, Kim i-a îndemnat pe agricultori să se concentreze pe sporirea producţiei de grâne şi să îndeplinească obiectivele anuale "fără greş", cu prilejul unei reuniuni a Partidului Muncitoresc Coreean.

Guvernul de la Phenian consideră dezvoltarea agricolă o chestiune de importanţă "strategică", a subliniat Kim, scrie Agerpres.

"Pentru a realiza obiectivele măreţe pe termen lung de dezvoltare rurală, este necesară întărirea decisivă a îndrumării partidului în sectorul agriculturii şi îmbunătăţirea activităţii partidului în mediu rural", a explicat liderul nord-coreean.

Acesta a insistat că trebuie să se acorde atenţie "depăşirii dezechilibrelor în orientările pentru agricultură" şi "creşterii randamentului la hectar în toate exploatările" agricole, a consemnat KCNA.

Coreea de Nord, izolată pe plan internaţional din cauza programului său de înarmare nucleară, este dependentă de mult timp de ajutor alimentar extern, atât ca urmare a unor dezastre naturale, cât şi a propriilor greşeli de management. Mai mult, ţara a fost greu încercată de pandemia de coronavirus, care i-a sporit izolarea.

Ministerul sud-coreean al Unificării a semnalat la sfârşitul lui februarie că în Coreea de Nord s-au produs şi decese din cauza foametei.

Kim Jong Un a făcut referire încă din 2021 la aceste dificultăţi, spunând atunci că situaţia alimentară din ţară a devenit "tensionată" şi avertizând populaţia să se pregătească pentru "ce e mai rău".

Potrivit Programului alimentar mondial al ONU, circa 10,7 milioane de nord-coreeni suferă de subnutriţie, dintr-o populaţie totală de 25,9 milioane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...