Dictatorul din Belarus își convoacă structurile de apărare după atacul Rusiei asupra mai multor orașe ucrainene

Dictatorul din Belarus își convoacă structurile de apărare după atacul Rusiei asupra mai multor orașe ucrainene

Dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko a convocat structurile de apărare pentru astăzi la ora 12.00, a informat Ministerul Apărării din Belarus .

Aleksandr Lukașenko FOTO AFP

Lukașenko și Putin, au convenit să desfășoare o grupare regională comună de trupe, infromează rosZMI.

Potrivit lui Lukașenko, la baza acestei grupări regionale vor fi trupele din Belarus.

„În legătură cu escaladarea la granița de vest, am convenit asupra desfășurării unei grupări regionale a Federației Ruse și a Republicii Belarus... Baza (am spus întotdeauna asta) a acestei grupări este armata, Forțele Armate ale Republicii Belarus”, a menționat el.

Lukașenko a adăugat că formarea acestui grup a început de două zile. „Mi s-a dat ordinul să începem să formăm acest grup”, a clarificat președintele Belarusului.

”Am spus deja că Ucraina nu doar contemplă, ci planifică lovituri pe teritoriul Belarusului. Bineînțeles, ucrainenii nu au deloc nevoie de acest lucru. De ce ar avea nevoie să deschidă un al doilea front la granița noastră? Aceasta este o nebunie din punct de vedere militar. Cu toate acestea, procesul a început. Ei sunt împinși de stăpânii lor să declanșeze un război împotriva Belarusului pentru a ne atrage în conflict” a mai declarat liderul de la Minsk.

Serviciile secrete ucrainene avertizează că Vladimir Putin încearcă să atragă Belarus într-un război deschis cu Ucraina. Concomitent, conform serviciilor militare de informații ale Kievului, Belarus are mobilizate la granița cu Ucraina 6 batalioane, care totalizează 6.000 de militari, informează Kyiv Independent. Ucrainenii au sous că unele atacuri de astăzi asupra orașelor ucraienne au venit de pe teritoriul Belarusului.

Adjunctul serviciului militar de informații al armatei ucrainene, Vadim Skibițki, a declarat că Putin are întâlniri frecvente cu Aleksandr Lukașenko în încercarea de a-l convinge pe dictatorul belarus să se angajeze total într-un război deschis împotriva Ucrainei.

De la atacul Kremlinului asupra Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul, aliat al Rusiei, a servit ca bază pentru forţele ruseşti, în special în primele săptămâni ale invaziei, când trupele ruse au încercat să ia cu asalt Kievul și zonele din nordul și nord-estul Ucrainei. Cu toate acestea, Belarus nu a intrat până acum în conflict deschis cu trupele Kievului.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineață în centrul Kievului, la o oră de vârf, într-o zonă aglomerată. Sunt morți și răniți, spun serviciile de urgnță ucrainene. Rușii au lovit cel puțin 13 orașe ucrainene. Ministerul Apărării ucrainean a precizat că au fost lansate peste 75 de rachete asupra Ucrainei, 41 dintre acestea au fost neutralizate.

Putin a convocat pentru ora 13:00 o ședință a Consiliului de securitate. Acesta va prezida ședința. Întrunirea are loc după ce rușii au atacat cu rachete orașele ucrainene și după explozia care a avut loc sâmbătă pe Podul Crimeei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu