Dieta uimitoare a lui Sissi, frumoasa împărăteasă a Austriei. Talia ei nu măsura mai mult de 50 cm

Dieta uimitoare a lui Sissi, frumoasa împărăteasă a Austriei. Talia ei nu măsura mai mult de 50 cm

Frumoasa bavareză care a ajuns în mod neașteptat soția împăratului austriac Franz Joseph a cucerit inimile oamenilor încă din prima clipă.

Elisabeta de Wittelsbach (1837-1898), împărăteasa Austriei, de Franz Xaver Winterhalter (1805-1873).

Povestea sa interesantă captivează și în ziua de azi milioanele de vizitatori din întreaga lume care poposesc la Viena, vizitând două castele impresionante, impregnate de istorie și de parfumul lui Sissi, împărăteasa Austriei: Castelul Schönbrunn și Palatul Hofburg.

În aceste locuri pot fi văzute tablouri cu maiestuoasa împărăteasă, sursa de inspirație și boem a împăratului Franz Joseph. Portretele sale arată imaginea unei frumuseți a acelor timpuri, însă dincolo de chipul armonios și expresiv și podoaba capilară demnă de toată admirația, împărăteasa Sissi se remarca pentru talia sa extrem de subțire. Iar corsetele acelor vremuri evidențiau de-a dreptul circumferințele halucinante ale doamnelor de atunci.

Elisabeta de Bavaria portret, 1854

Elisabeta de Bavaria portret, 1854

Și chiar dacă Sissi are un rol aparte în istorie, drept cea mai longevivă împărăteasă consoartă a Austriei, e vorba de 44 de ani, mulți amintesc mai degrabă de frumusețea sa specială decât de rolul său politic în secolul al XIX-lea.

Împărăteasa Sissi este deținătoarea adevăratei talii de viespe. Circumferința taliei sale este o adevărată atracție la Muzeul Sissi din Viena, unde pot fi văzute rochiile sale, care par ale unei păpuși. Este lesne de înțeles de ce, întrucât niciodată talia sa nu a măsurat mai mult de 50 de centimetri. Desigur, excepție făcând perioadele în care a fost însărcinată. După cele patru sarcini pe care le-a dus la termen într-un interval relativ scurt și toate în timp ce se afla într-o revoluție continuă cu soacra sa, Împărăteasa Sissi ajunsese la un moment dat să măsoare și 41 de centimetri în talie! Este de-a dreptul uluitor. Era obsedată de silueta sa subțire și-și comanda corsetele la Paris, pentru a fi de cea mai bună calitate și pentru a o strânge cât mai tare.

Dacă stăm să ne gândim, acesta chiar poate fi un truc foarte util. Cui îi mai trebuie mâncare, dacă este strânsă în talie? În felul acesta, poți sări peste câteva mese ale zilei. Întocmai ca Sissi, care era și neobișnuit de înaltă, pentru acele vremuri. Împărăteasa Elisabeth de Wittelsbach măsura 1,72 centimetri înălțime.

Potrivit surselor istorice , Împărăteasa Sissi a reușit să-și mențină toată viața greutatea constantă, în jur de aproximativ 50 kilograme. De îndată cum simțea că poate luase vreun kilogram în plus, Sissi apela la dieta de urgență. Făcea băi super fierbinți și se înfometa. Practic, cam toată viața sa a fost o dietă. Carnea o dezgusta, iar alimentația sa se baza pe supă clară de vită sau pui, care să nu conțină carne în zeamă, dar la supe apela doar când se simțea slăbită. Căci ingredientele de bază ale dietei sale erau: ouă, portocale și lapte integral. Un detaliu interesant este că își lua propriile vaci în călătoriile sale, pentru a avea lapte proaspăt. Micul dejun era mai degrabă o formalitate, iar cina pe care o lua era foarte ușoară.

Obsedată de talia sa care iată, e celebră și în zilele noastre, obișnuia să se împacheteze cu prosoape fierbinți. Pentru ten își prepara diverse măști cu miere, vaselină și suc de căpșuni. Obișnuia să pună ulei de măsline în apa de baie, pentru că observase cât de fină îi era pielea după un asemenea tratament. Un alt truc incredibil aplicat intuitiv de Împărăteasa Sissi era dușul cu apă rece, o adevărată terapie pentru longevitate în zilele noastre.

Elisabeth de Wittelsbach avea grijă să doarmă pe pat tare și fără perne, în ideea de a avea o postură cât mai corectă. Obișnuia să facă gimnastică zilnic, își ruga doamnele din suită să îi facă masaj și uneori își aplica peste șolduri prosoape înmuiate în oțet de mere.

Spre deosebire de femeile acelor vremuri, Sissi nu era adepta exagerărilor, așa că folosea cât mai puține cosmetice și parfum. Miza foarte mult pe naturalețea sa, lucru lesne de remarcat și în tablourile sale. Cu toate acestea, accepta să experimenteze noutățile. Unele doamne de companie ale sale preparau diverse produse de frumusețe, iar unul dintre preferatele lui Sissi era “Crème Céleste”, o loțiune formată din ceară, ulei de semințe, ulei de migdale și apă de trandafiri.

În toate castelele în care locuia avea recuzită de gimnastică, întrucât era foarte disciplinată. Desigur, nimic nu se compara cu alergarea în aer liber, ca o adevărată iubitoare a naturii ce era, formată din copilăria sa liberă, fără restricții, protejată de tatăl său, un om informal, care i-a insuflat caracterul independent, nesupus și puternic.

Totul spre disperarea soacrei sale, care a controlat toată viața fiului său, împăratul Franz Joseph, cu un singur lucru nu l-a putut convinge, să nu o ia pe Sissi de soție. Căci Arhiducesa Sophia intuise că totul se va schimba dacă rebela sa nepoată va intra în Palat ca împărăteasă. O prefera pe sora lui Sissi, Elena, o blondină sfioasă, care nu a reușit să-i atragă atenția împăratului, cucerit de Sissi încă din primul moment în care a cunoscut-o.

Foto: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…