DIFERENŢA dintre Kim Jong-un şi TATĂL SĂU. FOTOGRAFIA care a spulberat mitul

DIFERENŢA dintre Kim Jong-un şi TATĂL SĂU. FOTOGRAFIA care a spulberat mitul

Fotografia cu Kim Jong-un care spulberă un mit. Foto: Mediafax / AFP

Ziarul oficial al partidului unic de la Pehinian, Rodong Sinmun, a publicat miercuri o fotografie color de mari dimensiuni cu Kim Jong-un coborând pe covorul roşu dintr-un avion civil la Samjiyon, în apropiere de graniţa cu China.

Aceasta este prima fotografie în care liderul nord-coreean este prezentat călătorind cu avionul, de la instalarea sa la putere după moartea tatălui său Kim Jong-il, în decembrie 2011.

Experţii afirmă că, spre deosebire de tatăl său, care evita să părăsească ţara, Kim Jong-un călătoreşte şi cu avionul, dar şi cu trenul sau maşina. Kim Jong-il s-a deplasat de şapte ori în China doar cu trenul său blindat şi special conceput, iar în în 2001 a făcut o călătorie de o lună în Rusia. Alegerea sa costisitoare a fost motivată prin fobia de înălţime, dar şi de teama unui asasinat.
"Kim Jong-un se străduieşte să semene cu bunicul său, oferind imaginea unui lider tânăr şi curajos", apreciază Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de studii nord-coreene din Seul.

Bunicul său, Kim Ir-sen, cu care Jong-un seamănă fizic, este fondatorul Coreei comuniste.

De altfel, ca şi bunicul său, Kim Jong-un este pasionat de apariţiile publice, susţine discursuri şi cultivă ideea apropierii de popor, fotografiindu-se frecvent cu soldaţii nord-coreeni.

În schimb, King Jong-il era mai rezervat în această privinţă, iar în cei 17 ani cât s-a aflat la putere a ţinut o singură dată un discurs public.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia