Digi: Foștii și actualii membri ai conducerii RCS&RDS și INTEGRASOFT au acționat în conformitate cu legea

Digi: Foștii și actualii membri ai conducerii RCS&RDS și INTEGRASOFT au acționat în conformitate cu legea

Foștii și actualii membri ai conducerii RCS&RDS și INTEGRASOFT au acționat în conformitate cu legea, iar acuzațiile vor fi contestate, se arată într-un anunț al Digi Communications publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB) ca urmare a trimiterii în judecată, de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), a lui Ioan Bendei, Mihai Dinei și Serghei Bulgac.

"Considerăm că RCS&RDS, INTEGRASOFT foștii sau actualii membri ai conducerii acestora au acționat corect și în conformitate cu legea, și intenționăm să contestăm toate acuzațiile de mai sus. Nu ne așteptăm ca acțiunea precizată să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS&RDS, a societății sau a oricăreia dintre filialele acestora", informează compania.

Conform sursei citate, dosarul a fost transmis de DNA spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii instituite de DNA, printre care se numără și măsura asiguratorie a sechestrului asupra a două bunuri imobile ce aparțin RCS&RDS până la concurența sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de euro), instituită de DNA pe 25 iulie 2017.

"În legătură cu investigația desfășurată de Direcția Națională Anticorupție din România (DNA), cu privire la care am informat piața și investitorii în cadrul prospectului de ofertă publică inițială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, cât și în cadrul raportărilor publice ulterioare, aducem la cunostință faptul că, astfel cum rezultă din comunicatul de presa nr. 832/VIII/3 emis în acest sens în data de 22 august 2017, DNA a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Ioan Bendei (vicepreședinte al Consiliului de Administrație al RCS & RDS) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și complicitate la spălare de bani, respectiv trimiterea în judecată, în stare de libertate, a RCS&RDS sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, a INTEGRASOFT (una dintre filialele RCS&RDS din România) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la spălare de bani, a lui Mihai Dinei (membru în Consiliul de administrație) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la spălare de bani, respectiv a lui Serghei Bulgac (director general al Societății și director general și presedinte al Consiliului de Administrație) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani", se arată în document.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...